Nem szőröztek a Gladiátorok!


A rájátszás 4. mérkőzését is csont nélkül nyerték a BSzSK férfi kosarasai.

Haza pályán és ismét szép számú közönség előtt-igaz a GU kissé foghíjas számmal jelent meg- játszhatta újabb fordulóját a békési gárda. A fiúk fizimiskája sokat változott az elmúlt hetekben, hiszen mind szakállt növesztett. A szőrmók külső mögött a csapat fogadalma húzódik. Addig nem vágja egyik játékos sem, amíg a végső győzelmet meg nem szerzik. Hajrá!
A mostani meccsen elég langyosan indítottak ugyan, de a végére csak bekapcsolták a rakétákat. Nagy Ádámot és Farkas Gerit nélkülözni kellett ezen a meccsen. Pályára lépett és nagyon szépen dolgozott viszont a két legfiatalabb kerettag: Nagy Csaba és Molnár Ákos, a BSzSK juniorjai. Sajnálhatják a fiúk, hogy meccs közben nem látják a szüleik és szurkolóik arcát, mert akkor láthatnák, hogy talán még nagyobb örömmel nézik az ő sikeres megmozdulásaikat, mint a már rutinos játékosokét. Az Galdiátor Ultras nem nagyon dobta be magát a szurkolásba: leginkább a végén hangoskodtak, amikor a 100. pontot követelték a csapattól. Sajnos Nikola Solevic hamar lesérült, akit pedig nem szeretnénk nélkülözni a későbbi meccseken. Zsíros Gábor viszont nagyot küzdött minden percben, amíg a pályán volt. Száz szónak is egy a vége: nem szőröztek a fiúk- bevarrták a 100. pontot a Ceglédnek! ( Zsíros Gabi érdeme volt-palánkos tripla )
A rájátszásban még két meccsünk van: 2014. május 16-án Miskolcra utazik a csapat és május 24-én hozzánk érkezik a DEAC.
Ezek ugyan nem változtatnak a bajnoki címünkön még akkor sem, ha becsúszna egy vereség, de azon a menetelésen, amit eddig produkáltak a fiúk- igen.
Így aztán- bármennyire is kényelmetlen- kívánom, hogy legyenek sokáig szakállasok a Gladiátorok!

Erdei Ferenc elnök reflexiója a mérkőzést követően: " Engem elszomorít az, hogy a MEAFC után a Cegléd is hat játékossal "tisztelte meg" békési ellenfelét. Más csapatok örömmel vállalták volna a rájátszás élményét és kihívásnak tekintették volna a részvételt (pl. Békéscsaba, Hajdúhadház,Szerencs ) Az ilyen hozzállás méltatlan a sporthoz, az ellenfélhez, a küzdelem szelleméhez..."


Békési SzSK - Ceglédi KE: 104 - 70 (23-17; 21-20; 23-13; 37-20)

Risimic B.: 15/3; Takács I.: 5; Kis G.: 11/3; Zsíros G.: 29/18; Solevic N.: 0; Csorba Sz.: 9; Vujadinovic V.: 5/3; Nagy Cs.: 6/3; Molnár Á.: 10; Korcsog Gy.: 9; Bere M.: 5; Nagy Á.

Hajrá Békés! Hajrá BSzSK!

Erdei K. ( A fotón Nikola Solevic nem imádkozik a győzelemért. A kép a sérülése után készült!)


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!