Dél-Alföldi Régiós verseny Békésen


2014. május 24-én, a békési Gyermeknap és Sportágválasztó rendezvénnyel egybekötve került megrendezésre a Dél-Alföldi Ökölvívó Régió versenysorozatának negyedik fordulója a Békési Torna Egylet szervezésében. A versenyen a Kecskeméti Sc, a szegedi Boxvilág SE, Hódmezővásárhely, Elek és a Békési Torna Egylet csapatai indultak. A Békési TE részéről hét versenyző mérlegelt, közülük négynek sikerült ringbe lépni, Maczik Róbertnek, Molnár Alexnek, Lovas Zoltánnak és Andor Zoltánnak. A 11-12 évesek között 48 kg-ban Maczik Róbert élete első mérkőzését bokszolta. Ellenfele a kecskeméti Nagy Szilárd volt, aki már serdülő korcsoportban versenyez, és már több mérkőzést is megvívott. Az első menetben Robi szép ütéseket adott le, amivel el-eltalálta ellenfelét, de a korkülönbség a második menettől már érezhető volt, a kecskeméti fiú egyre inkább fölénybe került. Robi ennek ellenére nem adta fel a küzdelmet, kiváló sportolói erényről tett bizonyságot az által, hogy kiállta a három menetet a nála idősebb és tapasztaltabb ellenfelével szemben. Mivel a 11-12 éves korcsoportban bokszoltak, ezért eredményhirdetéskor döntetlent hirdettek. Serdülő korcsoport 38 kg-ban lépett ringbe Molnár Alex, akinek ellenfele a hódmezővásárhelyi Török Eduárd volt. Alexnak is ez volt élete első mérkőzése, és ő is tapasztaltabb ellenfelet kapott. A mérkőzés végig nagy iramú volt, mindketten a támadásra fektettek hangsúlyt, mindketten sok ütést adtak le. Alex első mérkőzősén tanúsított harcias küzdőszelleme, győzni akarása igen dícséretes, amire a jövőben még építeni lehet. A mérkőzés bemutató jellegű volt, ezért vezetőbírő döntetlent hirdetett. Lovas Zoltán junior korcsoport 57 kg-ban bokszolt, ellenfele a szintén hódmezővásárhelyi Galli Sándor volt. Lovas Zoli már tapasztaltabb versenyző, az első menetben a tőle megszokott módon erős iramban kezdett. A mérkőzés alatt végig támadólag lépett fel, többször is beszorította a hódmezővásárhelyi fiút, és kemény testütéseket adott le rá. Mindvégig ő irányította a nagy iramú mérkőzést, ezért megérdemelten emelték fel kezét a meccs végén. A serdülő korú Andor Zoltán szintén első mérkőzősét vívta 54 kg-ban a nála két évvel idősebb, a szegedi Boxvilág SE versenyzője, Lakatos Péter ellen. Zoli végig betartotta az edzői utasításokat, bal és kemény jobbegyenesekkel mindvégig távol tartotta magát ellenfelétől, több találata is volt, amivel előnyre tett szert. A szegedi fiú a harmadik menetben nagyobb iramba kapcsolt, és ledolgozott valamennyit a hátrányából, de így is Zoli volt a jobb, a mérkőzés végén az ő győzelmét hirdették ki. Andor Zoli végig fegyelmezetten, szakszerűen, az utasításokat betartva bokszolt, ami szintén dícséretes egy első meccsestől.

Dánfokon, a fák alatt felállított ring végig sok érdeklődőt vonzott, reméljük minnél több fiatalnak sikerült felkelteni az érdeklődését a sport és az ökölvívás iránt. Aki kedvet kapott, annak várjuk jelentkezését a Békési TE ökölvívó edzőtermében Békésen, a Kossuth u. 34/1-ben.

A Békési TE versenyzői legközelebb 2014. május 29-31-én Egerben megrendezésre kerülő Bornemissza Emlékversenyen lépnek majd ringbe. Erre a versenyre Lovas Zoltán és Ferhat Nassim utaznak.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!