Konfirmáció a reformátusoknál


Június 1-én volt gyülekezetünkben a konfirmáció, ahol 12 fiatal és egy felnőtt tett fogadalmat ünnepélyes keretek között Jézus Krisztus követéséről, valamint református egyházunkhoz való tartozásuk szándékáról.

Bíró Anita, Bíró Sándor, István Bettina Dalma, Kenyeres Noémi Anna, Komáromi István, Lipták Tamás, Nagy Csaba, Nagy László István, Pocsaji András János, Szaszák Anett, Varga Dávid, Varga Sára és Vozák Viktor Márton vizsgájukkal és ünnepi fogadalmukkal szívet-lelket melengető hálaadó alkalommá varázsolták az istentiszteletet.

A konfirmáltak egy teljes tanéven keresztül készültek a nagy napra, elsajátítva mindazokat az ismereteket, melyek segítették őket döntésük meghozatalában. Hétről-hétre ismerkedtek a Bibliával, a keresztyén hit fontosabb tételeivel, de ízelítőt kaphattak a Krisztus-követés örömeiről és nehézségeiről is. A konfirmáció napjára minden adott lett ahhoz, hogy egy komoly, felelősen végiggondolt és meghozott döntéssel kötelezzék el magukat a Krisztus egyházához, közelebbről pedig a békési gyülekezethez való tartozásra. Isten áldja meg őket, hogy döntésük hosszútávon is megmaradjon és gyümölcsöt teremjen.

Fehér Csaba református lelkész


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!