Istentisztelettel zárta az évet a refi


2014. június 29-én ünnepi istentisztelettel zárta a tanévet a Szegedi Kis István Református Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium. Csak a kitűnő és jeles tanulók jutalmainak kiosztása több mint fél órát vett igénybe.

Kovács Dániel igazgató az integrálódással és jogszabályváltozásokkal eltöltött három év legnyugodtabb tanévének nevezte az elmúlt időszakot. A templom és az iskola egységét látva hálaadás és emelkedettség van a szívében, mondta, és köszönetet mondott a fenntartónak, tantestületnek és a szülőknek a közös munkáért. Mint mondta, a Kárpát-medence legnagyobb református közoktatási intézménye elmúlt tanévében rengeteg eredmény van, és a beiskolázási eredményeket látva "tele van optimizmussal".

Katona Gyula esperes a 131. zsoltár alapján végezte az igehirdetés szolgálatát. Elmondta: a mai nap alkalmas a számvetésre. Az önvizsgálatot szükségesnek nevezte, a vizsgálatot a bibliai szerzővel szólva a szívvel kell kezdeni. A bibliai gondolkodásban a szív az érzések, gondolatok lakhelye, a szív milyenségéből az emberre is következtetni lehet. Meg kell látnunk, ami bennünk van. Helytelen mind a felfuvalkodottság, mind a negatív, lekicsinylő önértékelés. A beteg szív beteggé teszi az embert is. Gyermeki szívre van szükség, hogy elfogadjam azt, hogy mindent nem érthetek meg, és hálás szívvel legyen az iránt, amit kapok. A teendő: lecsendesíteni és elnémítani az Isten nélküli vágyakat, mindent az Úrhoz igazítani.

Az istentisztelet második részében az elismerések átadására került sor. A templomi nyilvánosság előtt a kitűnő és jeles tanulók kaptak jutalomkönyveket, de ennek kiosztása is több mint fél órát vett igénybe. Az egyéb eredményekért járó jutalmak kiosztása osztályközösségben történt.

Letölthető dokumentumok

# Fájlnév Méret
1 eletkepek_scr 854.01KB

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!