3. hely Balmazújvárosban


Forrás: Békési Férfi Kézilabda Club
Helyszin: Balmazújváros
Balmazújváros rendezett utánpótlás tornát a hétvégén. A tornán ilyen csapatok vettek részt, mint a Pick Szeged, Balmazújváros, a NEKA és a Balatonfüred csapata.

Vasárnap reggel a hazai pályán játszó Balmazújváros csapatával játszott a BFKC. A mérkőzés első percétől fogva kézben tartotta a vezetést a Békés. A félidőben 12-16-ra vezettek már fiaink. A második játékrészben több jó szériája volt a hazai csapatnak, ám ígyis a Békés jött ki győztesen 25-26-os eredménnyel.
Ezután a NEKA csapatával játszott a BFKC délután. Jól tartotta magát csapatunk, a 20. percben még 9-11 volt a mérkőzés állása, ám a NEKA a félidő végére 10-16-ra elment. A második félidőben nem sikerült ezt a hátrányt ledolgozni, a mérkőzés végére 19-34-t mutatott az eredményjelző. Az ezt követő mérkőzést megint csapatunk játszotta aBalatonfüred csapata ellen. Az első félidőben még szépen tartotta magát csapatunk 14-12-re vezetett a füred. Azonban a két mérkőzés sok volt egymás után. Juhász Ádámot ki is állították piros lappal, végül 31-21-re nyert a füred.
Hétfőn egy mérkőzés várt még csapatunkra a Pick Szeged ellen. Új nap, új lappal kezdett csapatunk teljesen, a betegségek és sérülések ellenére jól kezdték a fiúk a meccset. A 17. percben 13-4-re vezetett a Békés. A félidő végére sikerült szépítenie a Szegednek 15-9. A második félidőben jobban ment a Pick Szegednek, sajnos nem sok egészséges játékos állt a csapat rendelkezésére. De végül sikerült megnyerni a meccset 23-22-re.

Ezzel az eredménnyel a harmadik helyezést szerezte meg csapatunk az NBI-es utánpótlás csapatok között.

Eredmények:
Balmazújváros - Békési FKC 25-26 (12-16)
Békési FKC - NEKA 19-34 (10-16)
Balatonfüred - Békési FKC 31-21 (14-12)
Békési FKC - Pick Szeged 23-22 (15-9)

Csapat tagjai (gól): Veres B., Köpe B. 1, Karács M. 7, Petrovszki A. 5, Fedor B. 12, Juhász Á. 1, Csige Z. 1, Teleki L. 1, Domokos I. 20, Szilágyi G. 1, Brezovszki P. 14, Szőnyi P. 14, Murányi B. 9, Anderlich Cs., Földesi B.

Papp Bálint (edző): "Összeségében jól szolgálta a felkészülésünket a kupa. A mérkőzések beosztása nem volt ideális, hiszem a 2 nap alatt 4 meccset kellett lejátszanunk. Még hozzá Vasárnap 3-at, hétfőn 1-et. Még hozzá vasárnap két mérkőzés egymás után volt, kétszer 60 percet nem tudtunk megfelelően játszani 1-1 félidőre tudtunk csak partiba lenni. Sajnos ezen a két meccsen már egyre jobban kijött a mozgással a gyerekek rosszulléte, így cserélni se nagyon tudtam őket. Délutánra három lázas és egy bokáját jegelő játékosomat pályára se mertem rakni. Ez a komplett csapat összességében nem játszott még, így együtt éles mérkőzésen. Bíztató jeleket látok, voltak nagyon jó momentumok a mérkőzéseken. Igaz néha meg elképzelés nélküli játékot játszottunk. Gratulálok a csapatnak az eredményhez és a hozzáálláshoz, azért mégis NBI-es utánpótlás csapatokat vertünk meg. Illetve mielőbbi gyógyulást mindenkinek."

Gratulálunk a csapatnak!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!