Nagy küzdelemben maradtak alul csapataink


Forrás: Békési Férfi Kézilabda Club
Helyszin: Városi Sportcsarnok
Szombaton a zöld-fehér FTC csapatait fogadta a Békési FKC a Békés Városi Sportcsarnokban.

A mérkőzés elején felváltva estek a gólok,k a 10. percben 5-5-t mutatott az eredményjelző. A félidő további részében több technikai hibát is vétett a Békés, amit a vendég csapat gólokká értékesített és 3 gólos előnyre tett szert. Ezt a 3 gólos előnyt meg is tartotta a Fradi a 30. perc végéig. A második félidő elején állandósult ez a különbség, a 13. percben sikerült már 2-re felzárkóznia csapatunknak, azonban közelebb kerülni nem tudtak a zöld-fehérekhez. Hétmétereseket, ziccereket hibázott a Békés, aminek köszönhetően a végjátékra 5 gólra nőtt a különbség, amit már nem lehetett megfordítani. Végül sikerült 22-25-re kozmetikázni a mérkőzés végeredményét. A szezon egyik legjobb hangulatú, legküzdelmesebb mérkőzését láthatták a nézők.

Békési FKC - FTC 22 - 25(12-15)

BFKC: Domokos D., Styop M., Balán R., Kopcsák J. 1, Kovács A. 5, Molnár S. 2, Kardos R., Cifra T. 3, Felföldi G., Polgár T. 1, Szilágyi D. 3, Fedor B. 1, Kánya L., Domokos I. 2, Teleki L., Gazsó P. 4.

FTC legjobb dobói: Takó D. 9, Pozsgai B. 6., Grandjean G. 5.

Kádas László (edző): - Természetesen nem vagyok elégedett, hiszen veszítettünk, de a mérkőzés több fázisában jó teljesítményt nyújtottunk. Örülök annak, hogy Styop Miklós a szezon eddigi legjobb kapusteljesítményét nyújtotta. Sajnálatos, hogy meghatározó kézilabdázóinknak ma nem ment a játék.

Juniorjaink 16 órától mérkőztek meg szombaton, a megszokott hazai gólokkal kezdődött a mérkőzés, az 5. percben 4-0-ra vezettek a fiúk. Ezután összeszedte magát a vendég csapat és 5 perc alatt felzárkózott 1 gólra a FTC. Hibát ejtett csapatunk támadásban, ekkora Kiss György időt kért, ami után fel is zárkóztak 7-7-re. A félidő további részében felváltva estek a gólok, amiből 1 góllal jobban jött ki a Békés, így 14-13-as eredmény mellett mentek pihenőre a csapatok. A második félidő hasonlóan telt, mint az első, de 1-2 gólos előny volt a békésiek kezében. A 22. percben a hazai hibákat kihasználva kiegyenlítettek a Pestiek, majd az utolsó két percben át is vették a vezetést, végül a két gólos hátrányt már nem tudták ledolgozni, így sajnos csapatunk az idény első vereségét gyűjtötte be itthon.

Békési FKC - FTC 31 - 32 (14-13)

BFKC: Balán R., Anderlik Cs., Kéri I. 3, Teleki L. 4, Petrovszki A., Juhász Á., Szilágyi D. 3, Fedor B. 7, Kánya L. 2, Domokos I. 9, Felföldi M., Szőnyi P., Karács M. 1, Brezowszki P. 2, Murányi B., Molnár G.

FTC legjobb dobói: Garamvölgyi A. 6, Bártfay A. 6.

Papp Bálint (edző): - Ez a hozzáállás nem megfelelő, egy ilyen mérkőzés megnyeréséhez. Sajnos a második félidőben kritikus pillanatokban rendre hibáztunk és a kapusteljesítmény sem volt elfogadható. Sokkal többet vártam a csapattól.

A következő fordulóban november 14.-én Kecskemétre utaznak majd csapataink.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!