Lelki gyümölcsöket teremni


A lelki gyümölcsök termése és Isten megtartó kegyelme volt Molnár Máté református segédlelkész prédikációjának középpontjában a január 1-jén reggel tartott istentiszteleten.

A segédlelkész Lukács evangéliuma 13. fejezete 8-9. versei alapján hirdette Isten igéjét a békési református templomban. Mint mondta, míg a társadalom többsége január elsejét fásultan, kiábrándultan ébred és józanodik ki az ünnepi mámorból, a keresztyén embereknek szabad és kell mosolyt és derűt mutatni.

A hívő ember teljes élete Jézusé, Isten akarata nélkül semmi sem történhet meg velünk. Azt kell meglátnunk, hogy a mi életünk sem a miénk, hanem a teremtő Atyánk tulajdonai vagyunk. Általában várunk valamit Istentől, de arról elfeledkezünk, hogy Isten is vár tőlünk valamit. A Gazda gyümölcstermést vár el tőlünk, semmi mást.

Ezek a Lélek gyümölcsei. Ha arra a következtetésre jutunk, hogy Isten mégsem talált rajtunk ilyen "lelki gyümölcsöket", akkor Isten hosszútűrésének, kegyelmének kell tekintenünk, hogy mégis megtartott bennünket.

Az Úr 2015-ben is munkálkodni akar, hogy ebben az évben (is) megtörténhessen ez a gyümölcstermés.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!