Ebösszeírás Békésen!


Megjelent: 2015 Január 22. ( Csütörtök ) 15:57
Módosítva: 2015 Február 9. ( Hétfő ) 10:03
Békés város területén az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B §-a alapján kerül sor az ebek összeírására a jogszabályban meghatározott adattartalommal.

Békés Város Önkormányzata az ebösszeírás alapján az ebtartók által szolgáltatott adatokról helyi elektronikus nyilvántartást köteles vezetni, az állat tulajdonosa, tartója és más személyek jogainak, személyes biztonságának és tulajdonának védelme, valamint állatvédelmi feladatainak hatékony ellátása céljából.

Az eb tulajdonosa, vagy az eb tartója adatszolgáltatási kötelezettségének köteles eleget tenni. Az ebösszeírásra vonatkozó adatszolgáltatási kötelezettség elmulasztásának jogkövetkezményeként - az állatvédelmi bírságról szóló kormányrendelet alapján - minimum 30.000,- Ft pénzbírság is kiszabható.

Az ebösszeíró adatlapot –a www.bekesvaros.hu oldalról letölthető, illetve Békési Polgármesteri Hivatal portáján átvehető - ebenként kell kitölteni és eljuttatni a Békési Polgármesteri Hivatal részére az alábbi módokon:

  • postai úton az 5630 Békés, Petőfi S. u. 2. sz. alatti címre elküldve
  • személyesen a Hivatal portáján lévő gyűjtődobozba bedobva,
  • személyesen a Polgármesteri Hivatal Műszaki Osztályán
  • elektronikus úton: varoshaza@bekesvaros.hu

Az ebösszeíró adatlap további példányai beszerezhetők a Békési Polgármesteri Hivatalban, letölthető itt a hír alján található linkre kattintva, illetve nyomtatással, fénymásolással sokszorosíthatók. A kitöltéssel kapcsolatos tájékoztatás személyesen a Polgármesteri Hivatal Műszaki Osztályán – Békés, Petőfi S. u. 2. szám alatt kérhető.

Az ebösszeíró adatlapok leadásának legkésőbbi határideje: 2015. március 1.

Felhívjuk az eb tulajdonosok/tartók figyelmét, hogy: A kedvtelésből tartott állatok tartásáról és forgalmazásáról szóló 41/2010. (II. 26.) Korm.rendelet értelmében 2013. január 1. napjától a négy hónaposnál idősebb eb csak transzponderrel (microchippel) megjelölve tartható, ezért kérem, amennyiben a jogszabályban meghatározott kötelezettségének még nem tett eleget, úgy szíveskedjék a transzponderrel (microchippel) nem rendelkező ebeket állatorvosnál megjelöltetni. Az ebösszeírásban mikrochippel ellátott és az állatorvosnál korábban bejelentett, a központi nyilvántartásban már szereplő, valamint a bilétával rendelkező és a helyi nyilvántartásban szereplő ebeket is be kell jelenteni. Az ebtulajdonosok az ebösszeírást követően is kötelesek az adatokban bekövetkezett változásokat, szaporulatot írásban bejelenteni.

Köszönjük, hogy a nyilatkozat kitöltésével és a Békés Város Önkormányzatához történő visszajuttatásával segíti az ebösszeírás sikerét.

Békés Város Önkormányzata


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!