Jubileumra készül a Nefelejcs


2006-ban rendezte meg a Nefelejcs egyesület az első Békési Tökmulatságot, amelynek idén őszi rendezvénye már a tizedik lesz

Az egyesület alakulásának kilencedik évfordulóját is ünnepelve 2015-ben két nagyrendezvénye és díjátadója mellett egy őszi jubileumi eseményre is készül.

Az már bizonyos, hogy az idei Nefelejcs rendezvények sora április 11-én a Galériában a kultúra és az oktatás területén kiemelkedő békési személyeket elismerő díjátadóval kezdődik. 2015-ben ketten kapják meg a díjat, nevüket az egyesület az átadóig titokban tartja. Néhány héttel később, április 25-én a IX. Nefelejcs Vigalomnak már a Tájház ad otthont. A rendezvényt a nyúl és a répa "főszereplésével" szervezik, míg a hagyományőrző jellegét a Szent György-nap közelsége adja. A X. Békési Tökmulatság szeptember 26-án szintén a Tájházban lesz, "témája" a kecske és a káposzta, továbbá Szent Mihály-napja. Természetesen mindkét rendezvényre a belépés ingyenes, és ezúttal is igényes szórakozást ígér a hagyományőrzés jegyében.

Őszre tervezi a Nefelejcs Egyesület jubileumi gáláját, melyen az elmúlt kilenc év rendezvényei elevenednek meg, visszajönnek a legjobb fellépők és a kiállítások legjava is újra falakra, vitrinekbe kerül. Ezzel a rendezvénnyel szeretne az egyesület tagsága köszöntet mondani támogatóinak, és szimpátiájukért a békési lakosoknak – tájékoztatott az elnök, Balog Gáborné.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!