Nincs olyan mélység, ahonnan nincs kiút


Katona Gyula József története alapján arra hívta fel a figyelmet a március 15-i ünnepi istentiszteleten, hogy a gondviselés útja ma is ott áll az ember előtt, Isten ma is őrzi a népét.

A március 15-én délelőtt Békésen tartott református istentiszteleten Katona Gyula református esperes-lelkipásztor az 1Móz 50,15-21 alapján a visszafele és előre tekintésről beszélt a hallgatóságnak. József a történetben már Egyiptom kormányzója, és apja halála után arról biztosítja a testvéreit, hogy a sok rosszért nem áll bosszút rajtuk, mivel Isten mindent jóra fordított. A 167 évvel ezelőtti eseményekkel kapcsolatban Katona Gyula úgy fogalmazott, hogy azok meghatározták nemzetünk életét. A kor szereplői nem a többséggel jártak együtt, hanem cselekedtek. Volt néhány fiatal, aki felemelte a szavát, és az események élére állt. József sem sodródott a tömeggel, ahogy a márciusi ifjak sem. Isten Józseffel volt. Sok csüggesztő helyzet volt az életében, de ő nem a maga életében bízott, hanem Istenben, aki végül felemelte. Sodródni kezdünk, ha nem Istenben bízunk. József megtapasztalta, hogy az Úr bevonja őt a gondviselő munkájába. Isten a mi életünkben is biztos pont lehet, és gondot visel rólunk. – mondta az esperes.

Az ünnepségen részt vettek a békési Szegedi Kis István Református Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium diákjai és az iskola dolgozói is.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!