Szavalóversenyt szervezett a Szegedi


Jelentős érdeklődés mellett került megrendezésre az iskolai szavalóverseny a békési refiben – tudtuk meg Túri Enikő tanárnőtől, a rendezvény szervezőjétől.

A Szegedi Kis István Református Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégiumban nagy hagyománya van a magyar nyelv és irodalom ápolásának. Számos verseny, rendezvény hívja fel a figyelmet anyanyelvünk szépségére. Március 3-4-én a szavalóverseny iskolai fordulóját rendezték meg. Az 5-6. évfolyamos korcsoportban Prisztavok Ádám Zénó (5.D) első, Pocsaji László (5.C) és Soós Dóra (5.A) második, Bagoly Lilla (5.A) harmadik lett. A 7-8. évfolyam együtt versenyzett: Szilágyi Gábor (7.B) hódította el az első helyet, Balog Ákos (7.D) második, Maczik Róbert (7.D) harmadik helyen végzett.

A gimnazisták sorrendje: Petrovics Ferenc (12.B) első hely, Károlyi Klaudia (10.A) második hely, Sánta Dzsenifer (11.A) harmadik hely.

Az ötödik-hatodik évfolyamos csoportban Áprily Lajos: Új cinkeszó című verse volt a kötelező költemény, de természetesen mindenki egy szabadon választott verssel is készült. A 7-8. osztályosoknál Babits Mihály: Messze, messze... című versével kellett készülni, míg a gimisek kötelező verse Füst Milán: A magyarokhoz volt.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!