Szabó Viktória kapta a Szegedi Kis István Díjat


Esős és zord időben zajlott, de mégis megható volt a Szegedi Kis István Református Gimnázium ballagási ünnepsége. A végzős osztályok hatvan tanulója végigjárta a gimnázium főépületének termeit, majd az ünneplő közönséggel együtt átvonultak a diákok a református templomba.

Katona Gyula esperes az Ároni áldás (4Móz 6,22-27) alapján arról beszélt, hogy miért fontos Isten áldása az életünkben. Az áldás az aktív hitéletben válik hatékonnyá, általa Isten ereje nyilvánulhat meg az életünkben. A dolog lelki oldala: Istenhez kötjük az életünket, általa védelemben, figyelemben részesülünk. Magunktól keservesen érnénk el mindezt, hiszen gyakran magunkért sem tudunk jót állni. Isten mégis odafordul hozzánk, és a jelenlétét ígéri. Az Úr megáld, megtart, megőriz, kifejezi felénk a könyörülő szeretetét. Isten nem pihen, tevékenyen vesz részt az életünkben. Akiket Isten megáld, azokat Isten mosolya kíséri – mondta Katona Gyula.

Kovács Dániel igazgató a Kol 2,6-7-ben szereplő gondolatokat felhasználva "szent ellentétekről" beszélt: a ballagás elszakadás, de egyúttal meggyökerezés; sátorbontás, de egyúttal ráépülés is. Miközben a 18-19 éves fiatal természetes módon vágyik a szabadságra, kibontakozásra, mégis fontos, hogy legyen az életében egy fix pont, amelyhez kötődhet, és amely megóvja az elsodródástól. Ez a pont az Úr.

Izsó Gábor polgármester arról beszélt, hogy minden diák fontos a családjának és a társadalomnak is, és ez a szeretet adhat erőt nekik az érettségi vizsgán is. Arra kérte őket, hogy hazatérve gyarapítsák a város társadalmát.

Az ünnepség második felében került sor a kitüntetések, elismerések átadására. A neves, bronz emlékéremmel és 50 ezer forinttal járó Szegedi Kis István Díj tulajdonosa Szabó Viktória (12.A), aki négy évet töltött el az iskola falai között és orvosi tanulmányokra készül. A Békési Öregdiákok Egyesülete díját Lisztes Bálint (13.B) kapta, jó tanuló-jó sportoló elismerésben pedig Nagy Csaba (12.C) és Szilágyi Dávid (12.C) részesült.

Kitűnő tanulmányi eredményéért Okányi Réka (12.A), Béres Tamara (13.B), Fábián Júlia Márta (13.B), Szabó Erzsébet (13.B) vett át oklevelet, de természetesen a Szegedi-díjas Szabó Viktória (12.A) is kitűnő tanuló. Jeles eredménnyel Balogh Anikó (13.B) és Bíró József (12.C) végzett. Sportban nyújtott teljesítményéért Kopanyicza Andrást (12.C) és Bíró Józsefet (12.C) ismerték el. Közösségi munkáját megköszönték: Balogh Anikó (13.B), Okányi Réka (12.A), Szabó Anikó (12.A), Kopanyicza András (12.C). Az énekkartól búcsúzik: Hegyi Norbert (13.B), Lisztes Bálint (13.B), Fábián Júlia (13.B).


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!