Szegedi Kis István díjasunk


Május 2-án délelőtt adták át a református gimnázium legrangosabb kitüntetését, a Szegedi Kis István Díjat. Ezt Szabó Viktória kapta, aki a szegedi orvosi karra készül.

Az elmúlt négy év tapasztalata alapján úgy gondoltuk, nem is lehetne méltóbb jelöltem e díjra, mint Szabó Viktória. Kitűnő bizonyítvánnyal jeleskedik, immáron 12 éve. Kiváló tanulmányi teljesítménye mellett lelkes közösségi embert ismerhettünk meg benne. Az évek során kivívta mind társai, mind tanárai elismerését.

Kilencedik és tizedik évfolyamosként első helyezést ért el a Polgár Lajos Emlékversenyen természettudomány szekcióban. Részt vett a Curie Kémia Verseny területi fordulóján és az Irinyi János Országos Középiskolai Kémia Verseny megyei fordulóján. 2013-ban az Irinyi János Országos Kémia Verseny megyei fordulóján III. helyezést ért el.

Nem ismer lehetetlent, mindent teljes erőbedobással végez. Ezt igazolja az is, hogy a 10. évfolyam végén kémiából tett jeles érettségi vizsgát. A 11. évfolyam végén német nyelvi érettségin kapott jeles érdemjegyet. Végzősként német nyelvvizsgával bővítette a sikeres vizsgái számát.

Jövőbeni terve az orvosi pályáról szól. Ehhez még kémiából és biológiából kell emelt szinten érettségit tennie.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!