15 -16 évesek törtek be Békésen


részletek:
Három fiatal tört be egy lakatlan házba Békésen. A rendőrök a szomszéd jelzését követően rövid időn belül elfogták a gyanúsítottakat.

Betörtek egy házba 2015. június 3-án 20 óra 15 perc és 20 óra 45 perc közötti időben Békésen. A szomszédos házban lakó férfi arra figyelt fel, hogy a környéken ugattak a kutyák. Kiment az udvarra és látta, hogy éppen a mellette lévő házban járnak idegenek. Értesítette a tulajdonost, aki hívta a rendőrséget. Közben a három fiatal elmenekült. A szomszéd férfi látta, merre indultak és az egyik fiúról azt is el tudta mondani, hogy milyen ruhában volt. A rendőrök a késő esti órákban mindhárom gyanúsítottat elfogták és előállították. A fiatalkorú fiúk beismerő vallomást tettek. Elmondták, hogy átmásztak a ház kerítésén, majd az épület lakattal lezárt, kifelé nyíló bejárati ajtaját egyikük megrántotta. Az ajtó kinyílt, bementek a házba, de semmit nem tudtak ellopni, mert a szomszéd férfi megzavarta őket.

A Békési Rendőrkapitányság a 15 és 16 éves békési fiatalok ellen lopás vétség kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!