A verseny több szakaszból áll, mi a célra nézünk


Megjelent: 2015 Június 28. ( Vasárnap ) 11:53
Módosítva: 2015 Június 28. ( Vasárnap ) 23:49
Június 28-án tartott tanévzárót a Szegedi Kis István Református Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium. Csak az elismerések átadása több mint fél órát vett igénybe, ami a sikeres és igényes pedagógiai munka legfőbb bizonyítéka.

A református templomban istentisztelet keretében mondott búcsút a 2014/2015. tanévnek a református közoktatási intézmény. A prédikációt Katona Gyula esperes tartotta, aki Márk evangéliuma 4. fejezete néhány igeverse kapcsán arra hívta fel a figyelmet, hogy elérkezett a számadás és a magunkba nézés ideje. Fel kell tenni a kérdést, hogy nőtt-e a tudásunk, a hitünk, fejlődtek-e kapcsolataink? Isten országában állandó a fejlődés és a növekedés, de meg kell tanulnunk várni, ami gyakran igen nehéz. A türelem a legkevésbé jellemző az életünkre. Meddig kell várni, hogy Isten választ adjon egy imára? Isten iskolájának fontos "tananyaga" a türelemre nevelés. Isten kegyelmes rendelése az, hogy a hit útján megerősödünk. A türelmes magvető megvárja a termést, és az is biztos, hogy van és lesz aratás – mondta Katona Gyula.

Kovács Dániel igazgató arra hívta fel a figyelmet, hogy a tanulók a szünetben magatartásukkal, megjelenésükkel az iskolát képviselik. A tanulást versenyhez hasonlította, amely több szakaszból áll. A következő szakaszban lehet javítani. Köszönetet mondott a kollegáknak, a szülőknek és a fenntartónak az egész éves támogatásért, és arra intett, hogy újra és újra a célra függesszük a tekintetünket.

Az istentisztelet második részében a jutalmak és elismerések átadására került sor.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!