Madzagfalvi cserkészek


Szeptember 4-én és 5-én került megrendezésre a XVI. Madzagfalvi Napok, melyre 5-én a Református Egyház is kivonult egy sátorral. A sátor egyik felében a református oktatási intézmény, a másik felében a 175. számú Bocskai István cserkészcsapat mutatkozott be, és ők szerveztek különféle programokat az oda látogatóknak.

Az óvó nénikkel kézműveskedni lehetett; sok érdekesség mellett mignont is készíthettek a gyerekek, míg a cserkészekkel az óriási társasjátékokat, többek között: a Twistert, a Kinevet a végén?!-t és a malmot próbálhatták ki életnagyságban. Mindeközben lágy zene szólt a sátorponyva alatt, és aki se nem játszott se nem kézműveskedett, megcsodálhatta az óvódások, illetve a cserkészek életképeit plakátokon és a kivetítőn egyaránt. A nap folyamán felkerültek egy hosszú madzagra a különféle színes őrsi zászlók is, melyen az oda látogatók elolvashatták az őrsök névsorát ill. a régiek kereshették meg magukat. A kitűző készítés nagyon népszerűnek bizonyult, és a kreatívak egy-egy rókás képet vagy Bi-Pi-t hordhatnak ezután büszkén a mellkasukon. Délután a sátor másik felében a testnevelő tanárokkal csinálhattak különböző ügyességi feladatokat a mozogni vágyók.

A szép idő és a változatos programok sok érdeklődőt vonzottak a sátorhoz, akiknek tudtunk a cserkészetről és az iskolánkról mesélni. Örülök annak, hogy minőségi és tartalmas programokkal emelhettük a Békés városiakról a városiaknak szóló programsorozat fényét.

Pap Zsuzsanna

őrsvezető


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!