Újra ringbe léptek a Békési TE ökölvívói


Dél-Alföldi Ökölvívó Régiós Pofonparti Kiskunhalason.

2015. 09. 19-én rendezték Kiskunhalason a Dél Alföldi Ökölvívó Régió soron következő pofonpartiját. A versenyen 81 induló mérlegelt, a Békési TE színeiben öt versenyző indult, név szerint Római Ruben, Herceg Salamon, Karácson Norbert, Lakatos Gyula és Ferhat Nassim.

Az ötből sajnos csak kettőnek sikerült megfelelő ellenfelet találni. Római Ruben a 11-12 évesek között, 38kg-ban indult, és a Kecskeméti Sport Club versenyzője, Kunyi Milánn ellen bokszolt. A kecskeméti fiú már serdülő korú, és valamivel nehezebb is, ennek ellenére Rubenen nem látszott megilletődöttség, szépen bokszolt. Ez volt negyedik (bemutató) mérkőzése és fejlődése töretlen. A mérkőzés bemutató jellegű volt, ezért eredményhirdetéskor mindkét versenyző kezét a magasba emelték. Junior korcsoport 54 kg-ban Lakatos Gyula a helvéciai Varjú Boksz Club versenyzője, Hojsza Csaba ellen mérkőzött. Gyula sajnos nem volt megfelelő felkészültségi állapotban, idő előtt elfáradt, és nem bírt kellemetlen stílusú ellenfelével, így pontozásos vereséget szenvedett.

Mindkét mérkőzés hasznos volt számunkra, láthattuk, hogy a ringbe lépett versenyzőink hol tartanak felkészültségben és tudásban a vetélytársaikhoz képest.

A Békési TE ökölvívó szakosztályának versenyre történő utazását a Békés Drén Kft. támogatta.

A Békési TE ökölvívói legközelebb a 2015. 09. 24-én kezdődő Serdülő Országos Bajnokságon, Egerben fognak ringbe lépni.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!