Hitmélyítő sorozat a reformátusoknál


Nem mindennapi hitmélyítő alkalom volt október 14-17. között Békésen: gimnáziumunk volt diákja, miskolci lelkipásztor tartott evangelizációt a gyülekezeti házban. A fiatalos és lendületes szolgálatot végző lelkész egy fejlődő és virágzó gyülekezetet pásztorol a feleségével.

Ézsaiás és az Apostolok Cselekedetei üzenetei alapján arról beszélt a lelkész, hogy Jézusban nagyobb van itt közöttünk, mint a szokásaink. Ki kell engesztelődnünk Istennel és egymással. Hinni azt jelenti, hogy elhiszem és ráteszem az életemet Jézusra, mert benne nagyobb lehetőségek vannak. Jézus meg tud változtatni. Isten a személyes nyomorúságaim fölé helyezte Jézust, hiszen benne megvan az az erő, amely térdre kényszerít. Isten nem élhetetlen és íztelen életre hív el, hanem olyanra, ahol békesség van közel és távol. A gyülekezet fontos, mert Isten a gyülekezeten keresztül akar elérni másokat. Isten haragja véges, kész a megbocsátásra, a szeretete és a kegyelme viszont végtelen. Nála nincs túl jelentéktelen ember.

Dandé András lelkész Miskolc-Avas lakótelepen szolgál, annak a déli részén létrehozott missziói egyházközségben, amely 15 éves múltra tekint vissza. A 40 ezres lakótelepen éltek reformátusok, akik vagy környező református gyülekezetekbe jártak, vagy nem volt kapcsolatuk az egyházzal. A missziói egyházközség 2002-ben alakult meg hivatalosan. Jelenlegi 150 fős termüket kinőtték, és saját gyülekezeti ház-templom építésén fáradoznak.

A lelkész így vall magáról: "1976. szeptember 29-én, Gyulán születtem. Békésen, a Szegedi Kis István Református Gimnáziumban végeztem középiskolai tanulmányaimat. 1995-ben felvételt nyertem a Debreceni Református Teológiai Akadémiára, ahol 2001-ben végeztem. 2001-2003 között a hollandiai Kampen-ben voltam ösztöndíjas hallgató. 2003-tól 2007. december 31-ig feleségemmel együtt a Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközségben szolgáltunk beosztott lelkészként. 2003-ban, 6 év után házasodtunk össze. Kisfiunk, Ábel 2006. október 3-án született, az Úr ajándékaként! Édesanyám és öcsém Pécsett élnek, édesapám már az Úrnál van. Feleségemmel együtt Istentől kirendelt szolgálatnak éljük meg avasi napjainkat abban a reménységben, hogy az Ő és a gyülekezet segítségével sokakat elvezethetünk az Élet Forrásához, Jézushoz!"


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!