Hívőként is szabad megélni a gyászt


Október 25-én Békésen szolgált a missziói vasárnapon Tóth Márta, a gyulai Pándy Kálmán Kórház lelkipásztora. A református kórházlelkész elmondta: 19 éve végzi a szolgálatát a 30 osztállyal és 1500 ággyal rendelkező intézményben.

A lelkésznő a 2Kir 2,1-18 igeszakasz alapján Illés földi életének végéről és Elizeus prófétai szolgálatának kezdetéről prédikált. Mindketten a mennyei elhívásnak engedelmeskedtek.

A prédikáció utána Tóth Márta beszámolt a református kórházmisszió munkájáról. A húsz éves szolgálat Gyulán is jelen van. Az istentiszteletek és bibliaórák mellett a beteglátogatásnak van nagy szerepe a munkában. Nem csak a halálos betegségben szenvedő embereknek van szüksége a lelkész látogatására, hiszen ugyanúgy elmennek a szülészetre, mint a belgyógyászatra és az onkológiára is. Tóth Márta kérte, hogy imádkozzanak a szolgálatért, valamint lehetőség szerint szórólapokkal, igés kártyákkal segítsék a munkájukat.

A Magyarországi Református Egyház minden gyülekezetében az istentiszteleti perselypénzt az erdőkertesi református templom befejezésére ajánlották fel.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!