I. Dél-Alföldi Ökölvívó Régiós verseny


A Békési TE Ökölvívó Szakosztályánál megkezdődtek a 2016. évi versenyek.

2016. 01. 23-án Kecskeméten a Bóbis Gyula Edzőcsarnokban rendezték meg a Dél-Alföldi Ökölvívó Régió idei első versenyét, melynek célja, hogy az utánpótlás korosztály számára lehetőséget biztosítson, hogy a már arra alkalmas gyerekek versenykörülmények között, különös tét nélkül bokszolhassanak, tapasztalatokat szerezhessenek. Az eseményen a régió kilenc egyesülete vett részt (Algyő Sportkör, Felsővárosi Ökölvívó SE-Baja, Boxvilág Ökölvívóképző SE-Szeged, Kecskeméti Sport Club, Halasi Boksz Club, Makó Búdó Klub, Szeged Boksz Club, Varjú Boksz SE-Helvécia, Békési Torna Egylet) és összesen 61-en mérlegeltek. A versenyt négy korcsoportban, férfi és női kategóriában rendezték. A Békési Torna Egylet Ökölvívó Szakosztályából hárman indultak, Római Ruben serdülő korcsoport 40 kg-ban, Andor Zoltán junior korcsoport 70kg-ban és Ferhat Nassim ifi korcsoport 91kg-ban. Mindhármuknak sikerült ellenfelet találni, és ringbe lépni.

Római Ruben ellenfele a bajai Gyenge Gergő volt. Ruben most lépett ringbe negyedszer idegen ellenfél ellen, és megint bizonyította tehetségét. Ismét az elvárásoknak megfelelően bokszolt, ellenfele edzője a második menetben feladta a mérkőzést.

Andor Zoltán a helvéciai Varjú Boksz SE versenyzője, Harkai Dávid ellen bokszolt. Zolinak még nincs meg az elegendő rutinja, és bár végigküzdötte a mérkőzést, ellenfele jobbnak bizonyult, így Zoli sajnos három menetben pontozásos vereséget szenvedett.

Ferhat Nassim ellenfele a szintén helvéciai Horváth Máté volt. Nassim 91kg-ban mérlegelt, míg ellenfele a szupernehézsúlyban 108kg-al. Ennek ellenére elvállaltuk a mérkőzést, hiszen korábban már többször is bokszoltak egymás ellen, igaz akkor még Ferhat Nassim is szupernehézsúlyban bokszolt. Versenyzőnk sajnos idő előtt elfáradt, ütései nagy része pontatlan volt, nem sikerült megállítani a folyamatosan előre jövő ellenfelét. A harmadik menetben, mivel sokáig passzív volt, nem indított ellentámadást, a bíró leléptette, ezzel ő is vereséget szenvedett.

Bár két vereséget is szenvedtünk, ennek ellenére a verseny elérte célját, mindhárom versenyzőnk ringbe lépett, és tapasztalatot, rutint szerezhetett.

Jövő héten indul a régiók közötti csapatbajnokság, mely versenysorozatban a régiók válogatottjai mérik össze erejüket, ezzel is versenyzési lehetőséget biztosítva az utánpótlás korosztály számára. A mérkőzéseket csak junior és ifi korosztályban rendezik. A Dél-Alföldi Régió csapatában a Békési Torna Egyletből Ferhat Nassim a 91kg-ban fog szerepelni. Az első forduló az Észak-Alföld csapata ellen 2016. 01 30-án lesz, Debrecenben.

Köszönjük a Békés Drén Kft.-nek, hogy utazásunkat biztosította a versenyre.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!