Tíz védőnő éves tagdíját vállalta át a békési önkormányzat


A Békésen szolgálatot teljesítő védőnők a Magyar Védőnők Egyesületénél fizetendő éves tagdíját vállalta át Békés Város Önkormányzata. Ezzel a békési csecsemők és kisgyermekek gondozását szakszerűen és lelkiismeretesen felügyelő védőnők szakmai programokon való költségkímélő részvételét támogatja az önkormányzat.

A Magyar Védőnők Egyesülete a védőnői szakmai érdekképviselet mellett felvállalta – az akkreditált konferenciák, szakmai továbbképzések megszervezésével, szakmai tudományos továbbképző szakfolyóirat kiadásával – a védőnők tudásának frissítésében való közreműködést, hogy minél magasabb szinten tudják szolgálni a lakosság egészségét. Ehhez szerettünk volna hozzájárulni a tagdíj átvállalásával, hiszen a gyermekek egészséges fejlődése az egész társadalom számára meghatározó tényező, ehhez fontos a szakképzett védőnők jelenléte – nyilatkozta Izsó Gábor polgármester. Az elmúlt esztendőben, a békési családokban mintegy 180 gyermek született, ami az előző évekhez képest növekedést mutat.

A védőnők 100 éve teljesítenek szolgálatot Magyarországon a nők, az anyák, a csecsemők, az ifjak, a családok, a lakosság egészségének védelmében. 2015-ben a Védőnői Szolgálat a Magyar Örökség díjat érdemelte ki, valamint a Hungarikum Bizottság nemzeti értékké nyilvánította. A Magyar Védőnők Egyesülete pedig idén ünnepli fennállásának 25. évfordulóját.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!