VIII. Országos Oboás tábor és fesztivál lesz Tarhoson!


Helyszín és időpont: Békés-Tarhos, 2016. augusztus 1-8.

Tájékoztatjuk az ország oboás növendékeit, akik mind alap-, közép- és felsőfokú művészetoktatási intézményben tanulnak, hogy 2016. augusztus 1-8-ig rendezzük meg Békés-Tarhoson a VIII. Országos Oboástábor, Kurzus és Fesztivál tehetségfejlesztő programsorozatát elsősorban alapfokú zeneiskolás növendékek részére, de természetesen konzervatóriumban és felsőfokon tanuló növendékek is jelentkezhetnek, max. 45 fő növendék összlétszám erejéig.

A program fókuszában a szakmai műhelymunka, a tehetségfejlesztés és tehetséggondozás áll. Mindez kivételes helyszínen, az épp 70 éve megnyílt, s maga Kodály Zoltán által felavatott egykori Énekiskolát körül vevő Kastélypark 40 hektár területű, arborétum jellegű park-erdő természetvédelmi környezetében.

A programon, a helyszínen biztosított kollégiumi szállás és napi 3-szori étkezés mellett az első állami ének-zenei iskola ad helyet az egyéni kurzusfoglalkozásoknak, kamarazene és "oboa-zenekar" próbáinak közös programjaival. Naponta oboaórák, zongorás próbák, s a társas zenélés és nádfaragás mellett a résztvevők fesztivál-koncertjeire, tanár-diák társas zenélésre, valamint Hadady László oboaművész, a Párizsi Zeneakadémia professzorának fesztiválkoncertjére is sor kerül (mindez a képen látható Zenepavilon koncerttermében.)

A zenei programok mellett a helyi szabadidős programlehetőségek (quadozás, íjászat, lovaglás, billiárd, tollaslabda, foci, csocsóasztal, ping-pong, vetélkedő, számháború, erdei séta) mellett autóbusszal kirándulunk Gyulára (városnézés), a Békési-strandfürdőbe, valamint a közeli Libástanyára a falusi turizmus keretében.

Részletes időbeosztás 2016. jún. 20. után a honlapon lesz olvasható.

Kurzusvezetők: Egyed József szakiskolai művésztanár (Veszprém),
Kazinczi Andrásné zeneiskolai művésztanár (Budapest),
Parák Klára zeneiskolai művésztanár (Csepel),
Sándor Tímea zeneiskolai-szakiskolai művésztanár (Debrecen),
Ludmány Antal zenekari művész, szakiskolai tanár (Nyíregyháza),
Kerényi Sándor ny. főiskolai docens (Budapest),
Kerényi Judit szakiskolai művésztanár, művészeti vezető (Budapest)
Rendező: Munia Zoltán oboa-szaktanácsadó, közokt. szakértő, az Alapítvány elnöke (Budapest)
Korrepetítorok: Bokor Ildikó zongoraművész (Budapest), Szilágyi Valéria zongoraművész (Debrecen)
Fesztivál előadóművész: Hadady László oboaművész (Párizs), Böszörményi Judit zongoraművész (Debrecen)

VIDEO MEGHÍVÓ!

TELJES FELHÍVÁS ÉS JELENTKEZÉSI LAPOK

(X) Reklám


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!