Múzeumok Éjszakája a Békési Galériában!


Forrás: Békés Városi Jantyik Mátyás Múzeum
Helyszin: Békési Galéria, Széchenyi tér, 4
Múzeumok Éjszakája Békésen is, sok programmal, minden korcsoportnak, a Békési Galériában!

A Békés Városi Jantyik Mátyás Múzeum 2016-ben is csatlakozik ehhez az immáron országos hagyománnyá vált kezdeményezéshez, ezért családoknak szóló, több generációs programot hirdetünk erre az alkalomra. (Az esemény országosan belépődíjas, gyermekeknek és nyugdíjasoknak 100,-, felnőtteknek 200,-Ft!)

2016. június 25-én intézményünk egy helyszínen, a Békési Galériában (Békés, Széchenyi tér 4., emelet) várja az érdeklődőket, 18.00 órától 24.00 óráig. Ez idő alatt minden korosztálynak igyekszünk külön-külön programot biztosítani, több teremben, többféle elfoglaltságot:

A legkisebbeknek, 2 – 6 éves korig az időszaki kiállítóteremben az időszaki kiállítóterem viseletkiállításához kapcsolódóan papírbaba készítést és öltöztetést, festegetést, színezgetést tervezünk.

A nagyobbak 7- 10 éves korig papírgyöngyből fűzött láncot vagy fonott karkötőt készíthetnek.

A 11- 18 évesek többféle foglalkozás közül választhatnak, érdeklődési körüktől függően: papírgyöngyöt vagy fonott karkötőt készíthetnek, de választhatnak kirakózást (puzzle) is Jantyik Mátyás festőművész, a múzeum névadójának képeivel. Ha érdekli őket, korosztályuknak megfelelő foglalkoztató füzetet is kitölthetnek a témában.

A felnőtt generáció a Békési Galériában látható, "Nem messze van ide Kalocsa…" című kiállítást tekintheti meg, miközben a családok gyermekei saját korosztályuknak megfelelő foglalkozásokon vehetnek részt.

A nyugdíjas generáció tagjai kényelmes székekben ülve kihangosított prezentációt láthatnak Jantyik Mátyás festőművész munkásságáról, vagy a Békés-Tarhosi Énekiskoláról, miközben az unokák saját korosztályuknak megfelelő foglalkozásokon vehetnek részt. A vetítések minden félórában (fél 7-kor, fél 8-kor, fél 9-kor stb.) kezdődnek és fél óráig tartanak.

A múzeum munkatársai szeretettel hívnak és várnak minden kedves érdeklődőt a békési Múzeumok Éjszakájára!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!