Komoly felújítások a Refiben


A békési Szegedi Kis István Református Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium minden telephelyén folyt a nyáron valamilyen felújítás – tudtuk meg Pálné Kis Eszter gazdasági igazgató-helyettestől.

A legkomolyabb beruházás a gimnázium Petőfi utcai épületében zajlott július-augusztusban: itt a tornaterem öltözőit újították fel, valamint minden szinten férfi és női vizesblokkot hoztak létre. Korábban a földszinten a tanárok, az első emeleten a fiúk, a másodikon a lányok mosdóhelyiségei voltak. Napokon belül új öltözőpadok és kerti padok érkeznek az intézménybe. A Szánthó Albert utcai felső tagozaton új portásfülke készült el. A portásfülke mellett kaputelefonos bejárati ajtónyitó rendszer is szolgálatba állt, mely 08.00 és 15.45 között működik. Ez biztosítja az intézményben a gyermekek zavartalan tanulását. Távlati terveik közt szerepel, hogy a békési Szabadidős és Sportjáték Klubbal közösen intézményi források és TAO-s bevételek felhasználásával korszerűsítik a Szánthó Albert utcai tornaterem sportpadló burkolatát. Ehhez a városi önkormányzat már 2,5 millió forintot meg is szavazott.

A Rákóczi alsó tagozatra az őszi idő beállta előtt fedett folyosó kiépítését tervezik, mely az épületet a külső mellékhelyiségekkel köti majd össze.

Több éves program keretében minden általános iskolai tanteremben kicserélték a tanulóbútorokat, így idén az utolsó osztályokban is új asztalok és székek várták a gyerekeket. A tisztasági meszelés minden telephelyen megtörtént. A gazdasági szakember elmondta: az intézmény gazdálkodása feszes, de igyekeznek odafigyelni az igényes környezetre, valamint arra, hogy a gyerekek és a munkatársak is jól érezzék magukat náluk.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!