Ifjúsági Díjasok


Megjelent: 2016 Szeptember 11. ( Vasárnap ) 17:30
Módosítva: 2016 Szeptember 12. ( Hétfő ) 08:10

Aleksza Lili

Alexa Lili a Dr. Hepp Ferenc Általános Iskola jelöltje az Ifjúsági díjra.

Lili az elmúlt évek során tanulmányaiban kitűnő eredményt ért el. Kitartása, szogalma, segítőkészsége, közösségi munkája példaértékű. Hihetetlenül sokoldalú.

Matematikából eredményesen szerepelt az általános iskolásoknak meghirdetett valamennyi versenyen egyéniben és csapatban egyaránt.

Nyelvérzékét és felkészültségét egyaránt bizonyítja, hogy a Simonyi Zsigmond helyesírási verseny, a Nyelvész versenyek, a Tudásbajnokság mellett az angol versenyeken is eredményesen szerepelt.

A "Rigó énekeljen! Környezetvédelmi Kárpát-medencei Csapatversenyen" csapattársaival ért el kimagasló eredményt.

Megmérettette magát az országos elsősegélynyújtó versenyen is csapattársaival.

Kézügyessége kiemelkedően fejlett, képi ábrázolása kreatív. Nemcsak rajzpályázatokra alkotott eredményesen, hanem szövés-fonás területén ifjúsági kézműves pályázatokon is sikereket ért el.

Közösségi munkából is kivette a részét, osztálytársai, osztályfőnöke és tanárai mindig számíthatnak segítségére, helytállására iskolai feladatok elvégzésében.

Deák Zita

Deák Zitát iskolája, a Gál Ferenc Főiskola Békési Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium javasolta ifjúsági díjra.

Magatartásával, szorgalmával példát mutat társainak. Jeles tanuló, tanulmányaiban mindent megtesz a lehető legjobb eredmény eléréséért. Tanulmányi és sport versenyeken szívesen vesz részt. Az elmúlt tanévben a Mozaik Kiadó tanulmányi versenyén matematika tantárgyból országos 1. helyezést ért el. A szavalóversenyek állandó résztvevője. A Katolikus Iskolák Diáksport Versenyein (KIDS) több alkalommal szerepelt helyezettként. Iskolánk kulturális és közösségi életében kiemelkedően aktív; szerepet vállal, szaval, konferál. Bár nem békési lakos, mégis a városi diákéletben tevékenyen vesz részt, ebben az évben jelöltként indult a városi diákpolgármester választáson. Jelenleg városunk diák alpolgármestere.

Balog Sára

A Szegedi Kis István Református Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium 8.d osztályából ballagott az idén júniusban, a gimnáziumi tanulmányait ugyanebben az intézményben kezdte.

Balog Sára 8 éven keresztül kimagasló tanulmányi eredményével iskolájának büszkesége volt. Szorgalmával is kitűnt osztálytársai közül. Szívesen vett részt versenyeken;

-a Püski Sándor Városi Könyvtár által meghirdetett versenyek állandó résztvevője, díjazottja volt

-a Polgár Lajos Emlékversenyen angolból nyújtott teljesítményéért vehetett át könyvjutalmat

-levelezős versenyekre nevezett történelem tantárgyból, ahol szintén a magas teljesítményéért díjazták

- a legmagasabb versenyeredmény 2016. májusában volt. "Kövesd a kutatókat" elnevezésű földrajz verseny több fordulóján átjutva az országos döntőben 3. helyen zárt, csapattársa Balog Gábor volt.

Tanulmányi eredményei mellett rendszeresen sportolt.

Első osztályos korától kosárlabdázik, tagja volt a mezőberényi serdülő csapatnak. Az elmúlt 2 évben a Református Iskolák Országos Kosárlabda Bajnokságban csapatával az 1. helyet szerezték meg. A B33 Diákolimpián területi döntős volt, A Jász-Nagykun-Szolnok megyei középiskolás bajnokság 1. helyezettje.

Balog Emese

A 2015/16-os tanévben jeles eredménnyel fejezte be gimnáziumi tanulmányait a békési Szegedi Kis István Református Gimnáziumban. Ifjúsági Díjra iskolája és sportegyesülete is javasolta.
Az érettségi bizonyítványában is csak egy négyes jegy található, a többi jeles mellett. Így egyenes úton nyert felvételt a Szegedi Tudományegyetem történelem-angol szakára.

A sporteredmények mellett évek óta kiveszi részét a békési sportéletben egyéb módon is. Játékvezetői képesítést szerzett, az utánpótlás-nevelésben tevékenykedik, az autóvezetői jogosítványt és a középfokú angol nyelvvizsgát is a zsebében tudhatja.

Legjelentősebb sporteredményei:

Viharsarok Kupa legeredményesebb hazai játékosa az elmúlt 4 évben

Libertas Mikulás Kupa, Gyula 1-2. helyezettje az elmúlt években

Jász-Nagykun-Szolnok megyei Amatőr Középiskolás Leány Bajnokságban három első és egy 2. helyezés mellett minden évben a legeredményesebb dobó valamint hárompontos dobó játékos

Hungária Kupa (tájékozódási futás) III. hely 2014 Mátrafüred, 2015 Salgótarján

Tájékozódási futás Diákolimpia Megyei Döntő

2014, 2015-ben továbbjutás az országos döntőre

Szerénységével, a sport iránti elkötelezettségével példa lehet minden Békésen sportoló fiatal számára.

Tóth Csaba

A Szegedi Kis István Református Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium tanulója, ifjúsági díjra a Békési Szabadidős és Sportjáték Klub javasolta.

Tóth Csaba a klub saját nevelésű játékosa, korosztályos csapatának meghatározó embere.

Tagja volt az Aradi Liga nemzetközi utánpótlás bajnokságot két alkalommal megnyerő békési együttesnek. Az Aradi Liga különdíjasa, az All- Star csapat tagja.

A Magyar Nemzeti Junior Bajnokság meghatározó egyénisége, a hárompontos dobók egyik legjobbja.

A református középiskolák országos bajnokságában a korábbi két aranyérem után az idén 2. helyezést ért el csapatával.

A 2015-16-os Jász-Nagykun-Szolnok megyei felnőtt bajnokság egyik legeredményesebb játékosa.

Tehetségét, szorgalmát, kosárlabda iránti szeretetét, elkötelezettségét bizonyítja, hogy az NBI B- s felnőtt csapat keretével kezdte meg a nyári felkészülést.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!