Komoly találkozások jönnek az életben


Megjelent: 2016 Szeptember 12. ( Hétfő ) 17:16
Módosítva: 2016 Szeptember 12. ( Hétfő ) 20:38
A Madzagfalvi Napok keretében a hegyközkovácsi (Románia, Bihari Egyházmegye) református gyülekezet egy csoportja jött Békésre, hogy megismerkedjenek a helyi reformátusokkal.

A 18 tagú csoportot Forró László, a gyülekezet lelkésze kísérte. Ő egyúttal a Királyhágómelléki Református Egyházkerület lelkészi főjegyzője (püspök-helyettese) is. Az ünnepélyes városnapok megnyitójára Nagy Gizella, Bihar (egyúttal Hegyközkovácsi) polgármester és Nemes Ferenc alpolgármester is ellátogatott. A polgármester asszony kézjegyével látta el az a szándéknyilatkozatot, amely alapján Békés és Bihar testvértelepülés lesz. A református gyülekezet péntek este érkezett meg Békésre, ahol a gyülekezeti teremben látta vendégül őket a fogadó közösség. A vendégek elszállásolása családoknál történt meg. Szombaton a Madzagfalvi Napok rendezvényeinek meglátogatása mellett fürdésre, Balázs László képviselő úrnak köszönhetően hajókázásra került sor, Váczi Julianna osztályvezető asszony szervezésében pedig a Kisgazdakör tagjai lovaskocsikkal vitték a vendégeket körútra Békésen. A fotózásról Serfecz Dávid gondoskodott.

Vasárnap a templomban Forró László lelkipásztor végezte az igehirdetés szolgálatát a templomban. Lukács evangéliuma 19. fejezete 1-10. verse alapján a találkozásokról beszélt. Nem élhetünk a másik nélkül, fontosan a bennünket formáló találkozások, azok, amelyek egy életre szólnak, meghatároznak bennünket. A Jézussal való találkozás egyoldalú, mert ő közelít felénk. Így történt ez Zákeussal, a történetben szereplő jerikói vámszedővel is. Ma is úgy van ez, mint akkor Jerikóban Zákeusnál: Jézus megszólít, de nem a bűneink listájával jön felénk. Az üdvösség elnyerése a Jézussal való találkozás kockázatmentes gyümölcse – mondta Forró László.

Az istentisztelet végén egy olyan emlékzászló átadására került sor, amelyet a hegyközkovácsi gyülekezet tagjai hímeztek a békésieknek. A találkozások folytatódnak: november 20-án a helyi felújított művelődési ház avatására megyünk Hegyközkovácsiba.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!