Mint arról már korábban beszámoltunk, a városvezetés célja, hogy a mezőgazdasági programban megtermelt konyhakerti növényeket hosszabb ideig tudják frissen tárolni. Felhasználáskor az alapanyagok vitamintartalma sokkal kedvezőbben hasznosul. Jelenleg két, az önkormányzati tulajdonban álló kertben valósul meg a zöldségtermesztés összesen 1,66 hektárnyi területen. Izsó Gábor polgármestertől megtudtunk, hogy az önkormányzat savanyító üzem kialakításában is gondolkozik a hűtőház melletti helyiségben. A hűtőház kapacitása lehetővé teszi a savanyító üzem alapanyagainak, késztermékeinek tárolását is. A hűtőház kapacitása egyébként az üzem számára is alkalmas lesz, hiszen a feldolgozásra váró gyümölcsök és zöldségek egyidejű, de szeparált tárolására, hűtése is megoldható majd. A hűtendő alapanyagok tárolása M30-as rekeszekben és több sorban valósul meg.
A betakarítási időszakot figyelembe véve, a feltöltési időszak júniusban indul el, közben a feldolgozásra váró és rövid tárolási idejű zöldségek feldolgozásra vagy értékesítésre kerülnek. A tartós hosszútárolású idejű zöldségek betárolása szeptember - október hónapokban megtörténik, felhasználásuk tavaszig folyamatos. Az önkormányzat programjára ötmillió forint támogatásban részesült, melyhez mindössze öt százalékos önerőt kellett biztosítania.