Belső továbbképzés


Forrás: Varga Péter József fotós Emlékoldal
Helyszin: Békés, Szántó Albert, 10

Belső továbbképzés

Az elmúlt év decemberében kolléganőmmel részt vettünk a "Vállalkozói kompetenciák fejlesztése a köznevelésben" elnevezésű tanfolyamon, melyet a Junior Achievement Magyarország Oktatási, Vállalkozásszervezési Alapítvány ( JAM ) szervezett. Az itt hallottakat és a tapasztalatokat osztottuk meg a szakiskolában dolgozó kollégákkal.

A továbbképzés a vállalkozói, pénzügyi és gazdasági kompetenciák fejlesztését állította a középpontba, de emellett fontos szerepet kapott a diákvállalkozás program ismertetése is. A cél a pedagógusok gazdasági szemléletének formálása, és a diákok vállalkozói kompetenciáinak, kialakítása fejlesztése. Olyan kapcsolódási pontok keresése, ahol saját szaktárgyaikon belül képesek lesznek saját tanítványaik gazdálkodói, vállalkozói szemléletét megalapozni.

Ennek érdekében olyan módszertani eljárásokat, játékokat, tréningeket ismertünk meg, amelyekkel a tanulókat motiválni lehet a vállalkozásokban való részvételre, hogy legyenek képesek eligazodni a mindennapi gazdasági életben. A diákvállalkozások elindítása erre kiváló lehetőség a tanulók számára. A diákvállalkozás egy gazdasági szimuláció kicsiben. A vállalkozási és gazdasági elméleti ismereteket összeköthetik a gyakorlattal. A diákvállalkozás programban való részvétel önkéntes. Részletes információk a JAM honlapján találhatók. http://www.ejam.hu

Vágási Sándorné, Gálné Balogh Tímea


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!