Fekécs Sámuel Bangkokba utazik a világbajnokságra!


Súlyemelésben is elkezdődött a szezon. A Békési TE Súlyemelő Szakosztály ifjú sportolói két hét alatt három versenyen vettek részt - Balog János edző beszámolója a Békés Mátrixon!

Február 11-én Békéscsabán Területi Minősítő versenyt kezdtek a fiatalok. Serdülők 56kg-os súlycsoportjában versenyzett Nagy Norbert és a legifjabb Fekécs fiú, Szilárd.

Nagy Norbert egészen kimagasló teljesítménnyel hatalmas egyéni csúcsokkal szakításban 72 kg lökésben 85 kg, összetettben 157 kg-os eredménnyel megnyerte a versenyt.

Fekécs Szilárd élete első versenyén 6 jó gyakorlattal szakításban 50kg, lökésben 60kg, összetettben 110 kg-os teljesítménnyel a második helyen végzett.

Fekécs Ervin ettől az évtől az ifik között versenyez. 69 kg-os súlycsoportban indult. Magabiztos versenyzéssel, egyéni csúcsokkal szakításban 93kg-os, lökésben 115kg-os, összetettben 208 kg-os teljesítménnyel megnyerte a versenyt.

Február 18-án Budapesten Baczakó Péter Emlékversenyen volt érdekelt, a két Fekécs testvér, Sámuel és Ervin.

Számukra ez a verseny kötelező volt. Hiszen ez a verseny egyben válogató volt a Bangkoki Ifjúsági Világbajnokságra.

Ervin szakításban egyéni csúcsot jelentő 95kg-ig jutott.

Sámuel 95kg-on kezdte a versenyt. Sajnos ezen a súlyon maradt. Lökésben Ervin 115 kg-ot teljesített. Sámuel 125kg-on kezdett sikeresen. Bár a 130kg-ot kilökte de a bírok 2 az 1 arányban elvették a gyakorlatát.

Végül Sámuel így is megnyerte a versenyt 220kg-os összteljesítménnyel. Ervin 210 kg-os teljesítménnyel a 3. helyre volt elég.

19.-én Vasárnap Területi Minősitő egyben Diákolimpiai előselejtezőt rendeztek Szegeden. Ezen a versenyen Fekécs Szilárd és Nagy Norbert volt érdekelt.

Szilárd megint kiválóan versenyzett. Tovább javította egyéni legjobb eredményét az új csúcsok szakításban 51 kg, lökésben 63 kg= összetettben 114 kg.

Nagy Norbertnek most nem jött ki a verseny de a 150 kg-os teljesítménnyel nagy fölénnyel így is az első helyen végzett.

Eredmények serdülők:

56 kg:1.Nagy Norbert: 70+80=150 kg

2. Fekécs Szilárd: 51+63=114 kg

Hír még a súlyemelők házatáján, hogy áprilisban a Bangkokban megrendezendő ifjúsági világbajnokságra készül a válogatott tagjaként Fekécs Sámuel!

Sámuel már hetek óta készül az áprilisi VB kezdetéig az ifjúsági válogatottal Tatán az olimpiai edzőtáborban. Ervin pedig tartalék, ő itthon készül.

Az öröm mellett rengeteg gondot is jelent a válogatottsággal járó hatalmas anyagi kiadás. Edzőtáborba utazás, kötelező felmérő versenyek, Budapest, Szombathely útiköltségei plusz még számos egyéb kiadás. Bizony ezek kiadások nagyon leterhelik a szakosztály költségvetését.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!