Bibliavasárnap volt ma


A református egyházban március első vasárnapja hagyományosan bibliavasárnap nevet viseli. Ezen a napon a teljes perselypénzt a Biblia kiadására fordítják. Az 1904. márciusi megemlékezés nyomán fogalmazódott meg az igény, hogy egyházunk március első vasárnapját a Biblia vasárnapjaként tartsa számon. A Bibliavasárnap dátuma ezután változott, hol március elején, hol ősszel, a reformáció ünnepéhez kapcsolódva ünnepelték, de 1967-től kezdve már folyamatosan március első vasárnapján emlékezünk meg róla.

Elkészült az új fordítású Biblia hangzó válotozata. Bár korábban is volt az új fordítású Bibliának hangzó változata, az nem volt teljes. Így 2014-ben a teljesség jegyében újra elkezdték, immár a legújabb revideált Biblia hanganyagát felvenni. "Nagyon sokan nem tudják mindig olvasni a nyomtatott Bibliát, számukra nagy segítséget jelent az audio Biblia használata. Ez a mostani revideált új fordítású Biblia már minden kommunikációs korlátot áttör." - mondta Pecsuk Ottó, a Magyar Bibliatársulat főtitkára.

Az internet, az okostelefonok korában már mindenki elérheti a Bibliát, anyagi akadály sincs, azonban vannak olyan társadalmi csoportok, melyek fizikai nehézségekkel küzdenek, számukra is szeretnék elérhetővé tenni a teljes Bibliát, például a mostani hangos könyv formájában. A fogyatékkal élők mellett a teljes Ó- és Újszövetség elérhetővé válik hangos könyv formájában azok számára is, akik felgyorsult világunkban élethelyzetükből fakadóan például hosszú autóutazások során szeretnék hallgatni az Igét, de kisgyermekes anyukák is örömmel kapcsolják be, nem beszélve azokról az idős testvérekről, akiknek nehézséget okoz a kisméretű betűk elolvasása.

A 2014-ben kiadott felülvizsgált, javított protestáns bibliafordítás elérhető az abibliamindekie.hu internetes oldalon!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!