E-mail: info@bekesmatrix.hu | Telefon: 06/20/935-16-83

Sikeres pályázat - Reformáció 500Forrás: Békési Városvédő és Szépítő EgyesületMegjelent: 2017 Március 17. ( Péntek ) 21:06
Frissítve: 2017 Március 17. ( Péntek ) 21:07
A Békési Városvédő és Szépítő Egyesület - a döntően kálvinista Békés egyik legrégebben alapított civil szervezete - sikeresen pályázta meg a Reformáció Emlékbizottság és az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt Reformáció 500 pályázatot.

A reformáció 2017-ben esedékes 500 éves jubileuma kapcsán a bizottság olyan megemlékezések, rendezvények, ismeretterjesztő programok megvalósulását ösztönzi és támogatja, amelyek a reformáció örökségét kifejező értékőrző, értékmentő, értékteremtő munkák megvalósításához kívánnak hozzájárulni.

A Reformáció 500 jubileum keretében a városvédő egyesület 2017. október 2-től egy hétig tartó előadássorozattal emlékezik a reformációra és jeles képviselőire, melynek elsődleges célcsoportja a középiskolás korosztály. Az előadók irodalmi, vallástörténeti és történelmi oldalról megközelítve tartják meg 20 perces előadásaikat a diákoknak. Az október 5-i koraesti előadás nyílt, az érdeklődő közönség számára fenntartott program, melyet frissítő vendéglátás követ. Az előadássorozat október 6-án vetélkedővel zárul, diákokból álló 6 csapat részvételével.

A megvalósításhoz a Reformáció Emlékbizottság nevében az Emberi Erőforrások Minisztériuma 750.000,- Ft vissza nem térítendő támogatási összeget ítélt az egyesületnek. A támogatási szerződés megkötése folyamatban van.

A pályázat keretében megtartott előadások ingyenesek és a program megvalósítását önkéntesek segítik.

- - - 

Falfesték akció a Mesterházban!

(X) Reklám 

(hirdetés)

Érdekelhet még...
Ezt már olvasta?