Elballagtak a refisek


A 12.A osztály 18, a 12.B osztály 21 tanulója ballagott el a Szegedi Kis István Református Gimnáziumból május 5-én. Az időjárás is kedvezett a ballagóknak: a felhős idő ellenére a vihar elkerülte az alkalmat.

A pénteken 16 órakor kezdődő ünnepségen a végzős gimnazisták bejárták a gimnázium főépületét, amely egyeseknek hat, másoknak négy éven át szolgált második otthonként, majd a templomban folytatódott az ünnepség, ahol Katona Gyula esperes szólt igehirdetésében a ballagókhoz. Máté evangélium 7. fejezete 13-14. versei a széles és keskeny útról beszélnek. Ezekkel a képekkel Jézus tanította az őt követőket. A keskeny út az életre visz, a széles pedig a kárhozatra. A társadalom ugyan a széles út követését várja el tőlünk, azaz a sodródást a korszellemmel, de keskeny út azt üzeni, hogy akkor is van kiút, amikor minden reménytelen. Ez az evangélium igazi üzenete.

Kovács Dániel igazgató Sík Sándor Te Deum című verse alapján (a ballagási meghívó idézete is innen való) azt fejtette ki, hogy manapság mindenki a saját maga istene akar lenni és saját értékrend szerint akar élni. Ezzel szemben Isten azt kínálja fel, hogy megmutatja a jót és a rosszat. "Van erőm és tartásom követni, amit te mondasz" - ez a fontos.

Izsó Gábor polgármester is köszöntötte a ballagókat. Elmondta: Békés város teret és kereteket adott az oktatási és nevelési feltételek megteremtésével. A tanulókat szorgalmas munkára hívta fel és úgy fogalmazott, hogy a befektetett munka sosem vész kárba.

Az intézmény köszönetet mondott azoknak, akik munkájukkal az elmúlt években sokat tettek az osztályért, az iskoláért. Elismerést kapott Balogh Edina (12.B), Földesi Klára (12.B), Szántó Erika Margit (12.A), Laukó Eszter (12.A). Énekkari tagságáért Balogh Edina, Dinya Zsófia, Bereczki Zsófia, Földesi Klára kapott ajándékot. Az intézmény kitüntette a jeles tanulókat is, majd a rangosabb elismerések átadása következett. Juhász Ádám megkapta a Szegedi Kis István Díjat, Szilágyi Gergő a Jó tanuló-jó sportoló elismerést vehette át, Megyeri Máté pedig a Békési Öregdiákok Egyesületének díját kapta meg.

Fotó: Serfecz Dávid


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!