XLI. Békés–Tarhosi Zenei Napok - Sajtótájékoztató


Forrás: Virág István Emlékoldal
Helyszin: Békés
Megjelent: 2017 Június 6. ( Kedd ) 20:01
Módosítva: 2017 Július 17. ( Hétfő ) 12:27
XLI. Békés–Tarhosi Zenei Napok a Kodály-emlékév jegyében.

Sajtótájékoztatón jelentette be Izsó Gábor Békés város polgármestere, hogy Június 16-tól július 2-ig tart a XLI. Békés –Tarhosi Zenei Napok. Felhívta a figyelmet hogy június 17-én szombaton, 19 órától mutatják be Gabnai Sándor: Madzagfalva harangjai című alkotását, a színdarabíró pályázat nyertes pályaművét.

Koszecz Sándor, a Zenei Napok fesztiváligazgató részletesen ismertette a programot. Kiemelte, hogy a június 18-án, vasárnap 19 órától a Békés Megyei Szimfonikus Zenekar ad nyitóhangversenyt. Június 24-én, szombaton 15 órakor kezdődik a Békés-Tarhosi Kórustalálkozó.

A BÉTAZEN megkoronázásaként, július 2-án, vasárnap 19 órakor az Experi Dance Production mutatja be Román Sándor koreográfiáját, Fergeteges - a királyné, a gróf és a cigánylány címmel.

Bagoly László művészeti vezető elmondta, a két hetes programsorozat keretében hangversenyek, gálakoncertek, kamaraestek és más zenei programok mellett különböző kurzusokon, táborokban, továbbképzéseken vehetnek részt az érdeklődők.

Gellénné Körözsi Eszter a "Szép Magyar Beszéd" Olvasáskonferencia szakmai vezetője a Szép Magyar Beszéd olvasótábor jelentőségéről beszélt, elmondta, hogy az ide év kiemelt eseménye Kodály Zoltán halálának 50. évfordulója, melyről a programsorozat keretén belül is megemlékeznek.

Tételek: 1 - 20 / 27 (2 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!

Cimkék:


betazen