309 millió forintot nyert a város Dánfok fejlesztésére!


Hajóval a belvárosba, ez is lehetséges lesz. A turisztikai és infrastrukturális beruházás ősszel indul, és 2018 júliusára készülhet el.

Izsó Gábor polgármester, Kálmán Tibor alpolgármester és Patai Ferenc üzemeltető ma reggel a helyszínen ismertette a nyertes pályázat részleteit.

A polgármester elmondta, Dánfok gyönyörű környezetben, évtizedek óta működik és a helyi turizmus központja, most újabb lehetőséget kap azzal, hogy három város (Gyula-Békés-Békéscsaba) tudatos, tervszerű együttműködésbe kezd.

Ennek keretében közös, egymásba kapcsolódó tematikus programokat kínálnak majd a kerékpáros, lovas és természetesen vízi turizmus terén.

Izsó Gábor bejelentette, hogy augusztus 20-án régiós pacalfőző versenyt és a Fekete-Körös menti települések találkozóját tartják első alkalommal Dánfokon.

Kálmán Tibor alpolgármester ismertette a pályázat részleteit, így a szivornya környékén strandfoci pálya, csúszda, új beléptető rendszer létesül és egy Kelet-Európában egyedülálló hullámszörf medence is helyet kap. Felújításra kerül a homokos part, fedett kerékpártárolók, kiépített parkolók létesülnek számos más fejlesztés mellett.

Az alpolgármester kiemelte, a szivornyáról indulva be lehet majd csónakázni Békés belvárosába is, de helyi íjász, airsoft, bubifoci rész is létesül annak felszereléseivel együtt.

Patai Ferenc üzemeltető elmondta, maga is itt töltötte gyermekkorát, szeretné, ha újból olyan pezsgő élet töltené meg az üdülőközpontot, mint akkor, ezért hosszútávra tervezve az összes faházat felújítaná és aktívan kíván tenni azért, hogy Dánfok a környék gyöngyszeme legyen. A vállalkozó szerint egyértelműen kitörési pontja lehet a városnak a vízi turizmusra épített vendéglátás.

A fejlesztések az idei szezon zárása után kezdődnek és a tervek szerint 2018. júliusára készülhetnek el.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!