Célt kell kitűzni, amiért tenni is kell


A Szegedi Kis István Református Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium tanévzárójára rendhagyó módon nem vasárnap, hanem szerdán került sor a késő délutáni időszakban. Az igehirdetés az értékek megkereséséről szólt.

Máté evangélium egyik szakasza (13,44-46) az értékes kincsről és a nagy értékű gyöngy megtalálásáról szól, amelyért a megtaláló mindenét odaadja. Ilyen kincsnek nevezte Katona Gyula esperes a tudás megszerzését. A kérdés: Mit teszünk mi ezért? A cél kitűzése fontos, de ezért tenni is kell. Egyre kevesebb embernek van manapság szellemi látása, célja, és a korszellem sem kedvez az egyenes beszédnek. A kincs megtalálása és birtoklása felelősséggel is jár. A történelem is arra tanít, hogy sok ember a vagyonát felelős célra szánta. A keresztyén ember felelőssége, hogy ne csak a világban legyen felelős és érezze magát otthon, hanem a mennyben is.

Kovács Dániel igazgatói beszédében köszönetet mondott a szülőknek az együttműködésért és a tanároknak a kemény munkáért, a diákokat pedig arra figyelmeztette, hogy viselkedésükkel a szünidőben is az intézményt képviselik.

Ezt követte a kitűnő és jeles tanulók jutalmazása, majd a Myra Talentum díjat adták át Patkás Petra Lina 4.a osztályos tanulónak, aki alsó tagozaton kiváló teljesítményt nyújtott.

A nyugdíjba vonuló Ökrösné Baji Katalin óvodai intézményegység-vezető megkapta a Pedagógus Szolgálati Emlékérmet, amelyet Kovács Dániel és Palatinus Pál adtak át neki. Ezt követte a kisénekkar tagjainak jutalmazása.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!