Eredményes tanévet zártunk, de az új is az lesz


A tendenciáink jók, az eredményeinket meg tudjuk mutatni az iskolánk iránt érdeklődőknek – mondta Kovács Dániel az évkezdő interjújában, amelyet a Békés Mátrix városi hírportálnak adott.

A református iskola vezetője elmondta: a hagyomány és a korszerűség nem ellentétes fogalmak, hanem kiegészítik egymást. A SZKIRG nem mondhat le a hagyományokról, kétezer éves értékeinkről. A korszerűség jegyében a pedagógusoknak a módszereikben meg kell újulniuk. A mában kell a jövőt megalapozni. Nem engedhetjük meg magunknak, hogy az élet elrobogjon mellettünk.

Dr. Pataki Ágnes, a gimnáziumi intézményegység vezetője beszámolt arról, hogy kilenc gimnáziumi osztállyal és 217 tanulóval indult a tanév. Az iskola képzési kínálata szerint a diákok egyharmada köznevelési típusú sportiskolai képzésben részül, míg a többiek általános tanterv szerint tanulnak, magasabb idegen nyelvi óraszámban. A csoportbontások célja a tehetségfejlesztés és a felzárkóztatás. A 11-12. évfolyamosoknak heti négy órában érettségi felkészítő órákat biztosít az intézmény. A vezető elmondta: mérföldkőhöz érkezett az iskola: a már meglévő gimnáziumi képzés mellett a következő tanévben a tervek szerint beindul a szakgimnáziumi képzés is. Az intézmény a minisztériumi engedélyekre vár. A gimnázium az egyik nyelviskola vizsgafelkészítő partneriskolája lett.

Vég Gábor általános iskolai intézményegység-vezető arról tájékoztatott, hogy az általános iskolában 28 tanulócsoportban közel 600 gyermek kezdi meg vagy folytatja a tanulmányait. Nagy hangsúlyt fektetnek a felzárkóztatásra. Az alsó tagozat immár negyedik éve akkreditált tehetségpont, amely a tehetséges gyerekeknek segít az előrehaladásban. A tehetségműhely keretében különböző területeken bontakoztathatják ki képességeiket a gyerekek. Az ötödik évfolyamosoknak tanulásmódszertani szakkört indít az iskola az alsó és felső tagozat közötti átmenet zökkenőmentessége érdekében. A versenyeztetés lehetőségét az intézmény biztosítja. Tovább megy az ovi- és sulifoci, az atlétika, a kosár- és kézilabda, asztalitenisz is szerepel a választható lehetőségek között. Az iskola Rákóczi utcai épülete megújult, a Petőfi utcán csúszásmentes burkolat lett lerakva. Felújították a Szánthó Albert utcai tornatermet, valamint nyílászárócsere, fűtéskorszerűsítés, homlokzatszigetelés, tetőszigetelés volt a felső tagozat épületein.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!