Reformáció 500 - Békés 465: méltóan emlékezett Békés


Forrás: Békési Városvédő és Szépítő Egyesület
Helyszin: Békés,, Jantyik Mátyás utca 23-25.
Megjelent: 2017 Október 8. ( Vasárnap ) 13:11
Módosítva: 2017 Október 8. ( Vasárnap ) 16:41
A Békési Városvédő és Szépítő Egyesület sikeresen pályázta meg a Reformáció Emlékbizottság és az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt Reformáció 500 pályázatot (pályázati azonosító: REB-17-PROG-0187).

A Reformáció 500 jubileum keretében az egyesület 2017. október 2-től egy hétig tartó előadássorozattal emlékezett a reformációra és jeles képviselőire.

Az október 5-i Reformáció 500 – Békés 465 című előadást Forró László királyhágómelléki református főjegyző, testvértelepülésünk, Hegyközkovácsi református lelkipásztora nyitotta meg.

A rendezvény első előadója, Molnár Máté református lelkipásztor a protestantizmus teológiai hátteréről és legnagyobb alakjairól beszélt. Gelléné Körözsi Eszter magyar szakos középiskolai tanár a reformáció irodalomra, költészetre gyakorolt hatásáról tartotta meg előadását, Mucsi András történelem szakos középiskolai tanár a békési reformáció történetét mutatta be. Zárásként Szegfű Katalin gondolatait hallhatta a közönség a XXI. század kihívásairól, illetve a protestantizmus jövőjével kapcsolatban. A rendezvény megvendégeléssel ért véget.

A pályázat keretében megtartott minden előadás ingyenes volt és a program megvalósítását önkéntesek segítették.

Tételek: 1 - 20 / 75 (4 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!