Boldog Iskola lettünk!


Megjelent: 2017 Október 13. ( Péntek ) 08:39
Módosítva: 2017 Október 13. ( Péntek ) 14:58
Idén 400 iskola pályázott a Boldog Iskola címre, közülük 350-en nyertek, köztük mi is. 2017 júniusában a 4. c osztállyal pályáztunk. Az eredményhirdetés, a Boldog Iskola címátadó ünnepség 2017. október 5-én volt Budapesten. Erre az alkalomra Vidáné Endrődy Ildikó igazgatóhelyettes kísérte el Gyurovits Katalin és Tarkovács Gréta tanítónőket; mindhárman tanítják a 4. c osztályt.

Az esemény a Dürer Rendezvényházban volt megtartva. "A jó boldogságóra titka" címmel Bagdi Bella, a Jobb Veled a Világ Alapítvány elnöke tartott előadást. Ő a Boldogságprogram megálmodója, elindítója és szakmai vezetője, életmódfejlesztő énekesnő.

Ez után olyan intézmények előadói következtek, ahol már folyik a Boldogság Program; esettanulmányok hangzottak el. Ezt követte a Boldogságóra könyvek bemutatója. Előadást tartott Prof. Oláh Attila, aki a Boldogság Intézet tudományos szaktanácsadója, az ELTE Pozitív Pszichológia Laboratórium vezetője és a Magyar Pszichológiai Társaság elnöke; valamint Prof. Dr. Bagdy Emőke, aki a Boldogságprogram fővédnöke, klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta, professor emeritus.

A Boldog Iskola tájékoztató után a Boldog Iskola és Óvoda címek átadója, majd a szakmai csomagok átvétele következett.

Iskolánk is gazdagodott új Boldogságóra könyvekkel, amelyek tartalmazzák Prof. Dr. Bagdy Emőke relaxációs programját.

Prof. Oláh Attila szerint mérési eredményekkel alátámasztott tény, hogy a boldogságórán elsajátítottak hatására a tanulók optimistábbak, magabiztosabbak és kitartóbbak lesznek. Jobb teljesítményt érnek el a divergens gondolkodást, az ötletgazdagságot és a gondolkodásbeli rugalmasságot vizsgáló tesztekben; fejlődik az érzelmi intelligenciájuk, javul az empátiás képességük és a szociális érzékenységük.

"A boldogság nem jelent gondtalanságot és szüntelen jókedvet, de azt igen, hogy gyorsan tudsz átlendülni a problémáidon, megoldásra törekedsz, és szívesen, kíváncsian, örömmel vágsz neki az új feladatoknak."

/Sonja Lyubomirsky/


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!