Már a boltokban a 2018-as Békési Kalendárium


Helyszin: Kulturális Központ
Október 20-án, pénteken 16:30-kor kezdődő ünnepség során a kulturális központ kápolnatermében mutatják be az olvasóközönségnek a 2018-as Békési Kalendáriumot.

A 13. alkalommal megjelenő kötetet Szegfű Katalin szerkesztette, kiadója a Családért Alapítvány. 160 színes oldalon kínál olvasnivalót Békésről, továbbra is mindössze 750 Ft-os áron. A könyv már a bemutató előtt - október 13-tól - megvásárolható egyes helyi boltokban.

Legelőször a roppant egyedi borítókép tűnhet fel: Apáti-Nagy Lajos fotójának és Horváth Hajnalka rajzának montázsa a főtéri szökőkútról. Az előszót Deákné Domonkos Julianna írta. A témák közül néhány: egy rég elfeledett mesterség - a pákász, helyi patikatörténet, a Békési Magyar Királyi Állami Kosárfonó Iskola története, a békési í-ző nyelvjárás, a Békési Kajak-Kenu Club története, neves írók a Fáy utcai szomorúfüzekről, negyedik generációs cukrászfamília, nagyanyáink még jól ismerték: a tarkedli, az "Örök változásban is állandóság" témára írt visszaemlékezések és fotósorozatok, fejtörő és keresztrejtvény nyereményjáték. A 2018-as Békési Kalendárium 1350 példányban kerül az érdeklődő olvasók elé és ajándék könyvjelző is jár hozzá. Az október 20-i ünnepségen Oláh Levente énekes lép majd fel. Ekkor jutalmazza a kiadó a cikkszerzőket, valamint az irodalmi- és fotópályázatok beküldőit. Az ünnepség állófogadással zárunk. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!