Jánk Alexandra az új segédlelkészünk


Megjelent: 2017 Október 29. ( Vasárnap ) 23:16
Módosítva: 2017 Október 30. ( Hétfő ) 08:07
A reformáció évfordulójához közeledve mutatjuk be az olvasóknak Jánk Alexandrát, aki gyulai lakos és egy gyakorlati teológiai (egyetemi) évét Békésen tölti. Az ifjú hölgy református lelkésznek tanul. Szolgálatára Isten áldását kérjük!

Mindig nehéz helyzetben találom magam, amikor bemutatkozásra kerül a sor. Vajon mi az, ami az olvasókat, a gyülekezetet érdekelheti velem kapcsolatban? Mit lehet egyáltalán pár mondatban elmondani magamról, ami nem hat sablonszerűen, mégis ad valamilyen körvonalat rólam? Íme, pár gondolat, amelyet kiemeltem:

1992-ben születtem Gyulán, legnagyobb gyermekként. Három testvérem van, két tinédzser öcsém és egy lassan 4 éves kishúgom. Sokáig voltam egyke, viszonylag nagy a korkülönbség a testvéreim és köztem, ezt mégsem éltem meg soha negatívumként. Fontos szerepet tölt be számomra a párom és a családom, akikre nem csak a nehéz helyzetekben támaszkodhatok. Édesanyámra mindig példaként tekintek, akitől sok támogatást és "útegyengetést" kaptam, talán többet is, mint amit egy gyermek elvárhat. A kezdetektől vallásos közegben nevelkedtem, már óvodás koromtól református intézménybe jártam. Ezt gimnáziumi éveim törték meg valamelyest, amikor a Karácsonyi János Katolikus Gimnázium tanulója lettem. Tulajdonképpen ebben az időszakban forrott ki bennem a református identitásom is: 2008-ban konfirmáltam, 2009-ben előrehozott érettségi vizsgát tettem református hittanból. Ebben az időszakban formálódott, majd fokozottan erősödött meg bennem az elhatározás, hogy teológiai tanulmányokat folytassak az érettségi vizsgát követően. Szép emlékem, hogy végzősként a gimnázium tanári kara nekem ítélte a református diákok között évenként kiosztásra kerülő Ecsedy Gábor díjat. Teológiai tanulmányaimat a Debreceni Református Hittudományi Egyetemen kezdtem, ahol leginkább a vallásszociológiai és etikai kérdésekkel kapcsolatos előadások keltették fel az érdeklődésemet. Szakdolgozati témám ennek ellenére Júdás leveléből írtam. Megtisztelő, hogy a reformáció 500. évében tehettem le a segédlelkészi eskümet. Tanulmányaim során leginkább a teológia elméleti része került előtérbe, így kifejezetten örömömre szolgál, hogy a Békési Református Egyházközségben igen sokrétű a gyakorlati lehetőség. Isten áldását kérem az elkövetkezendő időszakban az együttmunkálkodásra, és a magam formálódására, tanulására!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!