Presbiterválasztás a reformátusoknál


Megjelent: 2017 November 12. ( Vasárnap ) 14:39
Módosítva: 2017 November 12. ( Vasárnap ) 18:26
November 12-én választotta meg az új presbitériumot a Békési Református Egyházközség. A békési mellett a vidéki (tarhosi, bélmegyeri, muronyi, kamuti) választásra jogosultak is szép számmal érkeztek. A választásra jogosultak harmada élt szavazati jogával, ami komoly eredménynek számít, tekintettel a vidéki és idős békési egyháztagokra.

A választáson hat évre kapott megbízást a 16 presbiter, akik közül hárman a vidéki közösségeket képviselik, ezen túl hat pótpresbitert is választottak, akik akkor lépnek be a presbitériumba, ha valaki lemond vagy elhalálozik.

Új presbitériumunk (16 presbiter): Leadott szavazatok sorrendjében. Elsőként a békésiek: 1. Gellén János, 2. Mucsi András, 3. Izsó Gábor, 4. Bíró György, 5. Dr. Püski János, 6, Hégely László, 7. Dr. Sas Istvánné, 8. Cs. Kiss Andorné, 9. Bélteki László, 10. Polgár Zoltán, 11. Pap Gábor, 12. Szászné Sas Hajnalka, 13. Zsombok Imre. Vidéki presbiterek: Szabó László (Bélmegyer), Németh Pálné (Murony), Birizdó Lajos (Kamut).

Gyülekezetünk hat pótpresbitere: Békési Mihály, Molnár Gergely, Okányi Ibolyka, Rauszné Nagy Zsófia, Horváth Lajos. Vidéki: Borbély Imre.

Gellén János, a gyülekezet újraválasztott gondnoka elmondta: Köszönöm a megtisztelő bizalmat, a reformáció 500. évfordulója kötelez bennünket arra, hogy ne csak a hagyományoknak és a múltnak éljünk, hanem felelősen gondolkodjunk a jövőről. Ebben a keresztyénellenes korban fontos és elengedhetetlen, hogy megmaradjunk a keresztyén európai kultúra ápolásában és ne felejtsük el őseink hitét, hiszen az elmúlt fél évezred történelmi viharaiban ez tartott meg bennünket. Bizakodva nézünk azonban a jövőre, hiszen ha Isten velünk kicsoda ellenünk?

Tételek: 1 - 20 / 21 (2 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!