Országos Kézilabda Diákolimpiai Döntőn jártak a refisek


2018. január 25-28. között rendezte meg Debrecen városa a középiskolás diákolimpia országos kézilabda döntőjét, amelyen a békésiek is érdekeltek voltak.

Cifra Tibor testnevelőtől (SZKIRG) megtudtuk, hogy a sorsolást követően iskolánk csapata a nehezebbik ágra került. Sorrendben, elsőként a nyíregyházi csapatot verték meg a fiúk nagy csatában. A második mérkőzés előtt már látni lehetett, hogy ez a mérkőzés fog dönteni arról, hogy fiaink a továbbiakban az éremért küzdhessenek. Veszprém csapata ellen kiélezett küzdelemben sajnos egy góllal alulmaradt csapatunk. Ettől kezdve biztossá vált, hogy a későbbiekben az 5-8. hely valamelyikéért harcolhatunk. Az utolsó csoportmérkőzés már tét nélkül zajlott, az addig veretlen Nemzeti Kézilabda Akadémiát csapatunk sem tudta megállítani. Az utolsó két meccset, melybe a keresztmérkőzés és a helyosztó is beletartozott, a Szeged és ismételten a Nyíregyháza ellen, megnyerte a békési csapat, így az előkelő 5. helyen végzett. Kiemelt figyelmet érdemel az a tény, hogy iskolánk csapatát csak dunántúli csapatok tudták megelőzni. A csapat minden dicséretet megérdemel, hiszen küzdeni tudásból, akaratból jelesre vizsgázott és tovább szépítette iskolánk és a békési kézilabda hírnevét.

Csapattagok: Pankotai Bence, Takács Szabolcs, Borbély István, Pál Szabolcs, Vass Erik, Gyepes Norbert, Szabó Ádám, Dénes Ádám, Kiss Róbert, Kovács Levente, Baranyai Máté, Gál András, Csige Norbert, Kohlrusz Levente

A csapatot felkészítette Kádas László edző és Cifra Tibor testnevelő.

A középiskolás fiú kézilabda Diákolimpia végeredménye:

1, Balatonfüred

2, Nemzeti Kézilabda Akadémia, Balatonboglár

3, Veszprém

4, Vác

5, Békés

6, Nyíregyháza

7, Balmazújváros

8, Szeged


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!