Jön a Piroslábas Dínomdánom Békésen!


Új tavaszi rendezvény a Nefelejcs Egyesület szervezésében

A Piroslábas Dínomdánom április 28-án egész napos kikapcsolódást kínál az érdeklődőknek, a már jól megszokott helyszínen, a Durkó utcai Békési Tájház udvarán és helyiségeiben. A rendezvény középpontjában természetesen a hagyományőrzés áll, mégpedig szórakoztató formában és a gasztronómiát sem feledve.

Sok egyéb mellett megvalósul a zománcos edények kiállítása, fűszer- és gyógynövények szimatolása és lesz játszóház is. Fellép a piroslábas fedők kórusa, az érdeklődőket térzene hívogatja majd. Az éhes-szomjas vendégeket Kati néni Limonádézója, Jani bácsi Fröccsműhelye, krumplistészta és kövér töltött palacsinta is várja.

Most először eleveníti fel a réteskészítés hagyományát az egyesület pár tagja. Helyben készülő káposztás, túrós és meggyes-mákos rétes kínálja majd magát a látogatóknak.

A jó ebéd mellé nóta szórakoztat majd. Szóba kerül továbbá a fröccstörténelem és a hangosfilm első magyar sztárja, Kabos Gyula színművész életműve. Minden bizonnyal nem pusztán a kisebbeknek nyújt szórakozást a piroslábasról szóló meseelőadás.

A belépés díjtalan, a vendégeket ezzel a programmal április 28-án, szombaton10-16 óra között várják majd a Nefelejcs Egyesület tagjai a Békési Tájház udvarán.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!