Gesztenye, pulyka és Mátyás király kora a Tökmulatságon.


Javában szervezi a soron következő nagyrendezvényét a Nefelejcs Békési Kulturális és Hagyományőrző Közhasznú Egyesület.

A XIII. Békési Tökmulatság szeptember 22-én, szombaton lesz a Durkó utcai Tájházban.

A szervezőket ezúttal a gesztenye és a pulyka "ihlette meg", ezek visszatérően megjelennek majd a programban, gyermekfellépésekben, és mivel Mátyás király-emlékév van, ez a téma is előjön majd a bábelőadásban és a játszóházban. Elmaradhatatlan a Tökmustra: a legszebb, legcsúnyább, legszínpompásabb, legfurcsább, legmulatságosabb, legrücskösebb, leggörbébb és leghosszabb tök tulajdonosa ajándékot kap, a legnagyobb tök gazdáját pedig tökkirállyá koronázzák. Lehet készülni már most a délutáni töklámpás-faragásra, mellyel fel is lehet vonulni.

Ebédre pandúrlevest és tárkonyos vaddisznóragut kínálnak majd. A gasztronómiai attrakciók egyike lesz a Tordai pogácsa látványsütése és kóstoltatása. Ilyen mézes finomságot Mátyás király is ehetett a maga korában.

Két pályázat színesíti a programokat. A konyhatündérek gesztenyés süteményeket készíthetnek, nevezni a már elkészített édességgel kell a helyszínen. Kicsik és nagyok, egyének és közösségek dolgozhatnak a madáretetőkön. Ennek elkészítésére szintén pályázatot írtak ki. A feladat bármilyen, kiskertekben használható madáretető előállítása eredeti ötlet alapján, természetközeli anyagok felhasználásával. Mindkét pályázat esetében a legjobbakat értékes díjakkal megjutalmazzák.

A XIII. Békési Tökmulatság tehát szeptember 22-én lesz 10 órától sötétedésig. A belépés díjtalan.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!