Bemutatjuk a refis gimnáziumi osztályfőnökeinket (1. rész)


Gólyáné Zima Adrienn tanárnőnek otthona a gimnázium, hiszen nem csak hogy itt végzett, hanem a diploma megszerzése után itt is helyezkedett el. Azóta már „negyedik ciklusos” osztályfőnök az intézményben.

Tavasszal ballag és érettségizik Gólyáné Zima Adrienn osztálya, a 12.A. Az új sorozatunkban először vele ismerkedünk meg. Jelenlegi osztályával kapcsolatban elmondta, hogy a 27 diák nagy részének már szilárd elképzelése van a jövővel kapcsolatban. Vannak, akik egyetemre készülnek, mások egy jó szakmát szeretnének kitanulni. Az osztály egyik része köznevelési típusú sportiskolai képzésben vesz részt, ketten Székelyudvarhelyről érkeztek, egy fiúnak pedig Szerbiában van az otthona. A sportolók közül néhányan felnőttként is a sporttal kívánnak professzionális módon foglalkozni. Osztályfőnöki munkáját a következetesség, a rendszeresség és a szigorú, de emberi hangnem jellemzi. Volt már általános iskolai és gimnáziumi osztálya is. A legutóbbi osztályából van diákja az orvosi egyetemen és a szociológián is, de van, aki jó szakmát tanult ki. Mindkettő nagyon fontos az elmondása szerint. Gólyáné Zima Adrienn úgy véli, hogy osztályfőnöknek lenni a legnehezebb, a legkomolyabb, de egyúttal a legszebb kihívás is, mert rengeteg érzelem van ebben a munkában. Büszke arra, hogy a szárnyai alól kirepült gyerekek megtalálták a helyüket a világban. A kialakított kapcsolatok erősek, a volt tanulók vissza-visszajárnak az intézménybe, és akkor erről is meggyőződik.

A tanár is volt diák: miután elvégezte a helyi 1. Számú Általános Iskola ének-zene tagozatát, a református gimnáziumban érettségizett. Innen Nyíregyházára vitt az útja, ahol a Bessenyei György Főiskolán szerzett biológia-technika szakon diplomát. Később a Szegedi Tudományegyetemen elvégezte a biológia szakot (BSC). Miután iskoláit befejezte, visszatért az egykori alma materbe dolgozni: biológiát, anatómiát, egészségtant oktat. Számára a legnagyobb kihívás a sikeres érettségi vizsgára való felkészítés.

Munkatársunk férjezett, családjával Békésen élnek. "Minden felmenőm békési" – mondja. A lánya, Gréta az iskola 8.B osztályába ("kisgimi") jár és ő is a felsőoktatásba készül. Adrienn tanárnő szenvedélyes kertész és a másik hobbija a saját szakja, a biológia.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!

Cimkék:


refi gimi