Kárpátaljára készülnek a SZKIRG pedagógusai


Felhívás

HATÁRTALANUL! program

Kárpátaljai szolidaritási program

A Szegedi Kis István Református Gimnázium, Szakgimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium már évek óta részt vesz a Határtalanul programban. Sok 7. osztályos diák jutott el Erdélybe, hogy az ott élő magyarság történelméről, életkörülményeiről személyes tapasztalat útján szerezzenek ismereteket, hogy baráti kapcsolatokat építsenek ki kortárs fiatalokkal.

Az idén a nevelőtestület is csatlakozott a Határtalanul programhoz, az intézmény pályázatot nyújtott be a Kárpátaljai szolidaritási programra. A pályázat a határon túli magyarsággal kapcsolatos ismeretek bővülését, a határon átnyúló kapcsolatépítést, segítségnyújtást kívánja elősegíteni az utazással, a Kárpátalján a rendkívüli helyzet miatt nehéz helyzetben élő magyar lakosság támogatása érdekében.

Iskolánk a határhoz közel található halábori óvodával vette fel a kapcsolatot. A kistelepülés magyar óvodája részére visznek a pedagógusok különböző adományokat 400.000 Ft értékben.

Várjuk magánszemélyek, vállalkozások segítségét, akik csatlakoznak a szolidaritási programhoz adományaikkal (könyvek, ruhaneműk, készpénz).

A felajánlásokat 2018. október 13-án 14.00 és 17.00 óra között a Szánthó Albert utcai telephelyen önkénteseink veszik át a CSALÁDI NAPI rendezvényünkön.

Segítségüket előre is köszönjük!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!