Emléktábla avatás és kulturális nap Békésen


A Békés Megyei Németek XXVII. Anyanyelvi és Kulturális Napja keretében Emléktábla avatására került sor a Széchenyi téren.

A Dr. Hepp Ferenc Általános Iskola igazgatónője Deákné Domokos Julianna, Puskás Károlyné pedagógus, valamint az iskola tanulói közreműködésével valósult meg a megemlékezés. Mucsi András, a megyei társadalmi kapcsolatok bizottságának elnöke beszélt az elmúlt évszázad borzalmairól, kiemelve az emléktáblához kapcsolódó történelmi eseményeket. Az elhurcoltak hozzátartozóinak koszorú elhelyezése után a Kulturális Napra érkező 10 település német nemzetiségi önkormányzata, valamint Békés város polgármestere is koszorút helyezett el. A táblát a jelenlévő egyházi személyiségek megáldották.

10 órától a Kulturális Központban tíz település német nemzetiségi osztályainak tanulói színes, változatos műsorszámokat adtak elő. Fellépett a Belencéres Néptáncegyüttes, a békési Manócska német óvodai csoport, a Békési Óvónői Munkaközösség énekkara. Közreműködött a Városi Ifjúsági Fúvószenekar. A rendezvényt Izsó Gábor polgármester nyitotta meg. A 220 megjelentet Ritter Imre Német Nemzetiségi Országgyűlési Képviselő, Mittag Mónika a Békés Megyei Németek Önkormányzatának elnöke köszöntötte.

Tételek: 1 - 20 / 231 (12 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!