Új helyen a Család- és Gyermekjóléti Központ Békésen


A Földhivatal régi helyiségeit a BVSZSZK hasznosítja. Izsó Gábor polgármester hangsúlyozta, a központ vezetése előrelátóan tervezett, a megnövekedett feladathoz sikeresen bővíthették telephelyüket.

Mint Kádasné Öreg Julianna igazgató az átadón elmondta, a Békés Városi Szociális Szolgáltató Központ integrált intézményként 2016. január 1-je óta nem csupán Békés város kötelező feladatainak ellátását végzi, hanem ezen időponttól szolgáltatásaink a gyermekjóléti ellátás vonatkozásában, az egész Békési Járásban biztosítják a Család- és Gyermekjóléti Központhoz való hozzáférést.

A gyermekvédelem folyamatosan alakuló és innovatív megoldásokban gazdagodó intézménye 2018. szeptember elsejétől tovább bővült az óvodai és iskolai szociális segítő feladattal, valamint a jogalkotói szándék szerint, 2019. január elsejétől alapszolgáltatási feladatként szociális diagnózist is végzünk 7 településen. A megnövekedett feladatok ellátására szociális szakemberek felvételére volt szükség, mely további kihívások elé állította az Intézményvezetést. Az addig székhelyünkön működő Család- és gyermekjóléti ellátás a hely szűkössége miatt már nem volt képes hivatásszerűen funkcionálni, ezért idejekorán egy, a speciális ellátásokat is kiszolgáló telephelyet kaptunk Békés Város Önkormányzatától. A Békés Széchenyi tér 15. sz. alatti ingatlant a kollégák belakták, otthonos légkörben igyekeznek fogadni az ellátást igénylőket, az önként hozzánk fordulókat, és a hatóságilag kötelezett családokat, gyermekeket. Úgy tűnik várakozásunkat felülmúlva, zökkenőmentesen történt a költözés, a város lakossága ismeri már az új telephelyünket és bizalommal keresnek meg bennünket.

Tételek: 1 - 20 / 31 (2 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!