Miért jó refis diáknak lenni? – Tóth Zoltán (12.B)


Egyetemre készül és középiskolai tanár szeretne lenni Tóth Zoltán, a végzős refis gimnazista, aki szerint a tanárai meghatározó szerepet játszanak az életében és a jövőbeli tervei alakításában.

A 18 éves fiatalember Békésen él a családjával, és immár 12 éve a Szeged Kis István Református Gimnázium, Szakgimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium tanulója. Háromtagú család legkisebb gyermeke, így a nővérei és édesanyja példájából sokat tanult.

Amikor végzett az óvodával, már megtetszett neki az iskola légköre és hangulata. Tetszik, hogy az iskola jól fel van szerelve és a tanárok kedvesek. Amikor felső tagozatos lett, nagyon tetszett neki, hogy nem kisgyerekként kezelte az iskola, hanem megpróbált a gimnáziumi életre nevelni, és minél inkább felnőttnek tekinteni. A családja baptista hátterű, és ez is közrejátszott az iskolaválasztásban. Akkoriban ez volt az egyetlen egyházi fenntartású intézmény. Az iskolában töltött évei során rendkívül sokat tett hozzá a személyiségéhez az iskolában folyó hitéleti képzés. Komoly erkölcsi alapokat fektetett le, amelyre az elég életét alapozhatja. Ebben segítségére volt a komoly református elkötelezettségű osztályfőnöke, Gellénné Körözsi Eszter. Az iskolában legjobban a pedagógusokat szereti, mert mindenki kedves és bizalommal lehet hozzájuk fordulni, meg lehet velük beszélni mindent. Az iskolán kívüli tevékenységet is segítették. Szabadidejében szívesen kosárlabdázik és olvas. A kosárlabda szeretetét Békési Rita tanárnő alapozta aki, aki szakértelmével is energiájával az edzéseivel megszerettette vele a sportot. A szeptemberben indult média műhely oszlopos tagja. Mint mondta, ez az intézmény egyik legjobb fejlesztése az utóbbi időben, sok kreatív embert gyűjtött össze. Tóth Zoltán jelenleg egyetemre készül: Szegeden történelmet szeretne hallgatni a bölcsészkaron. Emellett a távlati terve, hogy informatikatanár is legyen. Mint mondta, a tanárai inspirálták a pályaválasztásban. "Minden döntés előtt álló szülőnek és diáknak is nagyon tudom ajánlani a Refit."


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!