Szép eredmények a Megyei Angol Retorikai Versenyen


Iskolánk három gimnazista tanulója, Almási-Nagy Kinga (9/A), Rigler Ivett (10/A) és Kovács Dominik (10/A)megmérettette magát március 21-én délelőtt a békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégiumban megrendezett megyei retorika versenyen.

Diákjaink a környezetvédelem különböző területeire összpontosítottak. Kinga és Ivett a Föld túlnépesedésből adódó nehézségekre, az éhezésre és a pazarlásra, a táplálék ésszerűbb felhasználására és jövő generációjának felelősségére hívta fel a hallgatóság figyelmét. Dominik pedig környezettudatosságra ösztönzött mindenkit, kihangsúlyozta,hogy mennyire fontos környezetbarátnak lenni a 21. században, hogy mennyire szükséges takarékoskodni a villamos energiával, vízzel, hogy használjunk környezetbarát tisztítószereket.

A prezentáció természetesen angol nyelven folyt. Fiataljaink ügyesen használták a Prezi-ben vagy PowerPoint-banelkészített diasorozataikat előadásuk során.Mind tartalomilag, mind nyelvhasználat és nyelvhelyességtekintetében dicséretesen szerepeltek.

Rigler Ivett teljesítményét a zsűri a jól elkészített prezentáció és az előadás összhangja miatt kiemelte és 2. helyezéssel, ill. értékes ajándékkal jutalmazta.

Felkészítő tanár: Vargáné Tuska Anita


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!